menu

Waarde van webwinkel gezakt

Zin in een lange vakantie en wil je dit financieren door je webwinkel zelf te verkopen? Houd er dan wel rekening mee dat door de economische crisis de waarde van je webwinkel gezakt kan zijn.

Het aantal verkopen van kleine bedrijven op BizBuySell.com is in het tweede kwartaal met 50% gezakt. De economische crisis lijkt hier een direct enorme invloed op te hebben. Het is de grootste daling in de historie van de website sinds de start 13 jaar geleden. Webwinkels met betrouwbare cijfers van meerdere jaren doen het relatief wel het beste op deze markt.

De verkopen van internetbedrijven die goederen of diensten leveren aan consumenten is gezakt van 29 verkopen in 2008, naar 25 verkopen in 2009. Gemiddeld hebben webwinkels in deze categorie 166.642 dollar per jaar aan inkomsten, wat ruim 10% hoger is dan 2008. Toch is de gemiddelde vraagprijs is gezakt van 170.000 dollar naar 160.000 dollar en de gemiddelde werkelijke verkoopprijs is gezakt van 150.000 dollar naar 100.000 dollar. Een flinke daling in de waarde van webwinkels.

‘Waarde webwinkel 2x de jaarwinst of 0,77x de omzet’

De prijs is in de meeste gevallen gebaseerd op de jaarcijfers. In het tweede kwartaal van 2008 bracht een webwinkel gemiddeld 1,15 keer de omzet op. In het tweede kwartaal van 2009 is dit gezakt naar 0,77 keer de omzet. Bedrijven die gewaardeerd zijn op jaarwinst brachten 2x de jaarwinst op. In 2008 was dit nog 3,11 keer de jaarwinst.

Alhoewel er door werkeloosheid en een lagere vraagprijs meer geïnteresseerden zijn, is het lastiger te financieren dan voorheen. Wat zorgt voor lagere biedingen. Ondanks de lagere prijzen, volume in verkopen en het lastig vinden van financiering zijn webwinkels wel nu de meest populaire en stabiele vorm van bedrijven op de beurzen.

Bron: Internetretailer.com

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan