Floryn biedt krediet aan Bol-verkopers

Floryn biedt krediet aan Bol-verkopers

Bol.com-verkopers kunnen nu krediet aanvragen via Floryn. Met behulp van machine learning beoordeelt het fintech-platform binnen een paar minuten of de verkooppartner kredietwaardig is. Bovendien belooft de kredietverstrekker dat een financiering tot drie miljoen euro binnen 24 uur is geregeld.

Floryn bood al kredieten en zakelijke leningen aan mkb-ondernemers. Met de samenwerking met Bol.com richt het bedrijf zich specifiek op de ecommerce-sector, aangezien de kredietaanvragen uit deze sector flink zijn toegenomen. Zo steeg het aantal aanvragen de eerste helft van 2021 met maar liefst 44 procent.

Binnen 24 uur krediet van maximaal drie miljoen

Bol.com-verkopers die aan de criteria voldoen krijgen een krediet dat automatisch meegroeit met hun omzet. Het is vergelijkbaar met een rekening courant-krediet waarbij je rood kunt staan. Verkopers bepalen zelf hoeveel geld ze opnemen en wanneer. Ze betalen alleen rente over het opgenomen bedrag en wat ze aflossen kunnen ze daarna weer opnieuw opnemen.

Om de kredietaanvragen te beoordelen kijkt Floryn onder meer naar banktransacties en de verkopen via Bol.com. Is de aanvraag goedgekeurd, dan kunnen ondernemers binnen 24 uur maximaal drie miljoen euro aan krediet krijgen.

Ecommerce-financiering blijkt interessante niche

Floryn is niet de enige speler die financiering aanbiedt aan webwinkeliers. Zo introduceerde betaalprovider Pay vorige maand zakelijk krediet aan ondernemers. In het buitenland gebeurt dit al langer. Het Zweedse betaalbedrijf Klarna lanceerde bijvoorbeeld in 2018 het financieringsprogramma Boost, waarmee het retailers uit het midden- en kleinbedrijf helpt groeien.

Verder biedt Amazon al meerdere jaren leningen aan (kleine) webwinkeliers. Ook via webwinkelplatform Shopify kunnen klanten uit geselecteerde landen financiering aanvragen.

Nederlands in trek bij buitenlandse financiers.

De Nederlandse ecommerce-sector blijkt niet alleen interessant voor nationale spelers, ook internationale financiers zien hier mogelijkheden. Zo richt de Poolse financier Booste zich sinds juni actief op de Nederlandse markt. Clearco, een Canadese ecommerce-investeerder, liet een maand eerder al weten honderd miljoen euro te willen investeren in Nederlandse startups.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten