Lightspeed biedt financiering

Lightspeed biedt financiering

Webwinkelsoftware-leverancier Lightspeed heeft deze week Lightspeed Capital gelanceerd in Nederland en België. Met dit financieringsprogramma kunnen horeca- en retailondernemers flexibele voorschotten krijgen.

Online verkopers hebben vaak externe financiering nodig om het bedrijf verder te laten groeien. Volgens recent onderzoek haken Nederlandse ondernemers in het mkb 40 procent vaker af dan buitenlandse collega’s tijdens de zoektocht naar financiering. Het vinden van financiering in ons land is voor veel ondernemers met een eigen webwinkel lastig, aangezien leningen duurder zijn en de kans om geld te krijgen kleiner is dan in andere Europese landen.

Voorschot binnen 2 dagen beschikbaar

Er zijn steeds meer spelers die kortlopende kredieten bieden aan retailers. Zo bied Amazon bijvoorbeeld leningen aan verkopers en verkopers van Bol kunnen via crowdfunding-platform October financiering ontvangen. Deze week lanceerde ook webwinkelsoftware-leverancier Lightspeed een financieringsprogramma, genaamd Lightspeed Capital.

Het voorschot wordt terugbetaald via een vast percentage van de dagelijkse omzet.

Klanten kunnen zonder strenge kredietcontrole een voorschot tot 25.000 euro aanvragen. Binnen twee dagen is de financiering beschikbaar. Het voorschot en bijhorende kosten worden daarna terugbetaald via een vast percentage op de dagelijkse omzet, zonder variabele rentetarieven. Of klanten in aanmerking komen voor een voorschot hangt af van de bedrijfsprestaties, het transactievolume en de transactiegeschiedenis.

Alleen voor klanten van Lightspeed

“Lightspeed ondersteunt ambitieuze ondernemers die hun omzet willen verhogen en zich willen richten op hun klanten”, zegt Liam Crooks, Managing Director van Lightspeed in Europa. “We kijken ernaar uit om Lightspeed Capital aan te bieden in Nederland en België, en bezwaren die traditionele financieringskanalen kunnen opwerpen weg te nemen. Zo kunnen onze klanten zich blijven richten op hun core business: hun bedrijf zo goed mogelijk runnen en een optimale klantervaring bieden.”

De financieringsoplossing is alleen beschikbaar voor klanten van Lightspeed zelf. Naar eigen zeggen heeft dit als voordeel dat de leverancier inzicht heeft in de specifieke behoeften van elk bedrijf dat een voorschot aanvraagt.

‘Snel en gemakkelijk toegang krijgen tot financiering is een grote uitdaging voor ondernemers.’

“Snel en gemakkelijk toegang krijgen tot financiering is één van de grootste uitdagingen waar ondernemers mee te maken hebben. De lancering van Lightspeed Capital in Nederland en België biedt onze klanten een eenvoudige en snelle mogelijkheid om te investeren in hun bedrijf, allemaal binnen één uniforme oplossing.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten