October biedt nu ook financiering aan Bol.com-verkopers

October biedt nu ook financiering aan Bol.com-verkopers

Bol.com en crowdfunding-platform October gaan een samenwerking aan om verkooppartners van extra financiering te voorzien. Verkopers kunnen binnen hun verkoopprofiel bij Bol.com een lening aanvragen van 30.000 tot 250.000 euro.

Deze zomer schreven we nog dat de online marktplaats Bol.com inmiddels 50.000 externe verkopers heeft. Naar eigen zeggen is het aantal partners bijna verdubbeld in de afgelopen drie jaar. Vanaf nu verstrekt het samen met het platform October ook leningen aan verkooppartners.

Verkopers moeten een jaaromzet van minstens €250.000 genereren.

October is een Europees crowdfunding-platform dat zich richt op het mkb. Om een lening aan te vragen moeten verkopers moeten al minstens een jaar actief zijn via Bol.com. Ook moet het bedrijf een jaaromzet van tenminste 250.000 euro genereren, al minimaal 3 jaar bestaan en winstgevend zijn.

Lening als crowdfunding-project

Verkopers die interesse hebben in een lening moeten eerst een quickscan van October afronden. Binnen één minuut weet de aanvrager of het bedrijf in aanmerking komt voor een lening. De volgende stap is het opsturen van documenten, zodat het kredietteam van October de aanvraag kan controleren. Naar eigen zeggen stuurt het binnen 48 uur een voorstel.

Projecten zijn binnen twee dagen gefinancierd.

Aangezien October een crowdfunding-platform is wordt de lening als project gelanceerd op October. Volgens het platform zijn projecten binnen twee dagen gefinancierd door investeerders. Leningen hebben een vaste rente vanaf 5,2 procent per jaar en een looptijd tot 60 maanden. Verkooppartners kunnen het bedrag na het volschrijven van het project binnen een week op hun rekening verwachten.

Bol.com heeft geen inzicht

Hoewel partners de lening aanvragen binnen het platform van Bol.com zelf, geeft de webgigant aan dat het geen inzicht heeft in de financieringen. Het verdient er niets aan en krijgt er geen informatie over.

October is niet de eerste geldverstrekker waar Bol.com mee samenwerkt.

October is niet de enige geldverstrekker waar Bol.com mee samenwerkt. Sinds vorig jaar biedt het platform krediet aan via Rabobank. Daarnaast werkt het ook samen met Floryn.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten