Bol.com biedt krediet via Rabobank

Bol.com biedt krediet via Rabobank

Ondernemers die producten verkopen op Bol.com kunnen vanaf vandaag tot 250.000 euro aan financiering krijgen van Rabobank. De bank belooft binnen een kwartier uitsluitsel te geven over de voorwaarden van de gewenste lening.

Onder de naam Flexibele Financiering biedt Rabobank de financiering aan. Het gaat hierbij om een lening van 5.000 tot 250.000 euro en is alleen geldig voor ondernemers die verkopen op Bol.com. Deze verkopers moeten sowieso een Nederlands KvK-nummer hebben, minstens twaalf maanden actief verkopen via het platform, een jaaromzet van minimaal 30.000 euro hebben gerealiseerd via Bol.com en klant zijn bij Rabobank, ING of ABN Amro.

Ondernemers moeten minimaal 12 maanden actief verkopen via Bol.com.

Aflossen afhankelijk van omzet

Wie geld wil lenen bij Rabobank, moet daarvoor de verkoopdata koppelen aan de bank. Op basis hiervan wordt bepaald hoeveel geld de ondernemer kan lenen en hoeveel hij of zij moet aflossen. In maanden met een hoge omzet los je meer af, in maanden met  wat mindere verkoopcijfers los je minder af.

Bol.com heeft er geen inzicht in

Bol.com benadrukt dat de financiering rechtstreeks met Rabobank wordt geregeld. De webwinkel verdient er niets aan, krijgt er geen informatie over en heeft er dus ook geen inzicht in. Ook legt het uit dat hoewel Rabobank binnen een kwartier uitsluitsel kan geven, dit nog steeds een indicatief aanbod is. Het is slechts een eerste inschatting van leenbedrag, rente, looptijd en voorwaarden, maar nog geen definitief aanbod. Dat volgt pas na een videogesprek met de bank.

Meer kredietverstrekkers voor Bol.com-verkopers

Rabobank is niet de enige kredietverstrekker die met de Ahold-dochter samenwerkt. De webwinkel biedt op het platform onder ‘Hulp bij financiering‘ ook kredieten van CapitalBox, ING en New10 aan. Die laatste drie bieden qua aflosmogelijkheden alleen een vast maandelijks bedrag, terwijl het bij Rabobank flexibel is, omdat het dus afhankelijk is van je omzet via Bol.com. ING is daarentegen de enige van de vier die ook beschikbaar is voor Belgische verkooppartners. Ook verstrekt deze bank kredieten via Amazon.

De banken bedienen met dit soort financieringen een markt die de laatste jaren juist hun heil ergens anders zocht dan bij de bank. Omdat het vaak niet over al te grote bedragen gaat, trokken dit soort ondernemers het afgelopen decennium juist veelvuldig naar alternatieve financierders (zoals crowdfunding), kredietverzekeraars en factoringpartijen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten