Goedkoop pakket versturen

De verzendkosten van pakketten spelen in de ecommerce een grote rol. Als je met je webshop goedkoop je pakket versturen kunt, bespaart dat soms veel geld. Grotere webshops onderhandelen regelmatig met vervoerders. Kleinere webshops verzenden pakketjes soms goedkoper als ze de krachten bundelen.

Inhoud:

Een pakket versturen voor je webshop

goedkoop een pakketje versturenVoor een webshop hebben de kosten van een pakket versturen veel invloed op de totaalprijs. Als je een bestelling hebt, kun je dat pakketje naar een PostNL-punt brengen waarna deze het pakket bij de juiste ontvanger aflevert, inclusief track en trace.

Maar je betaalt als verzender zo wel de hoofdprijs voor de zending. Soms zijn andere vervoerders beter en vrijwel altijd kun je het pakket ook goedkoper verzenden.

Zelf verzendlabels printen en goedkoper je pakket versturen via PostNL, DHL, DPD, Budbee, UPS en meer met één collectief verzendcontract? Verzend via SendCloud. 23.000 webshops gingen je voor.

Goedkoop je pakket versturen

Grote webshops hebben vaak een direct contract met pakketbezorgers als PostNL, DHL of DPD. Afhankelijk van het pakketvolume kun je dan soms scherpe tarieven afspreken. Het pakket moet daarbij aan voorwaarden voldoen, en die verschillen per vervoerder. Bijvoorbeeld rond het gewicht, formaat of het verzendlabel.

Met een pakket met standaard gewicht en afmeting is DHL vaak een iets goedkopere vervoerder en is bij PostNL de service wat beter. Soms krijg je korting als je pakketten al indeelt op regio, op de juiste manier labelt en zelf naar een sorteercentrum brengt. Al heb je veel volume nodig om echt goedkoop je pakket te versturen.

Met een eigen contact kun je tot een bepaald gewicht en formaat goedkoper je pakket versturen.

Verstuur pakketten goedkoop dankzij software

Er zijn ook softwarepartners waarmee je goedkoper pakketten kunt versturen omdat deze platforms soms al voor duizenden webwinkels pakketten verzenden.  Enkele van deze bedrijven op een rij:

Sendcloud

sendcloudMet de software van Sendcloud kun je goedkoop pakketten versturen. Het werkt zowel met PostNL, DHL als specialistische vervoerders. Je kunt er dus ook grotere of zware pakketten mee verzenden. Webshops met een eigen verzendcontract versturen pakketten via Sendcloud omdat ze de koppelingen prettig vinden werken. Het biedt ook redelijke tarieven als je een pakket naar een ontvanger in het buitenland verstuurt.

SendSmart

SendsmartVerzendt jouw webshop jaarlijks zo'n 100 tot 15.000 pakketten of zelfs hele pallets? Dan kun je deze goedkoper verzenden via DHL door mee te liften op het inkoopvoordeel van SendSmart. Ze hebben een snelle, behulpzame helpdesk en gratis koppelingen met de meeste webshops. Klanten waarderen SendSmart met bijna een 9.

World Parcel Solutions (WPS)

wpsAl ruim 20 jaar heeft World Parcel Solutions (WPS) ervaring in de internationale post- en pakketwereld. Door hun onafhankelijke positie hebben ze voordelige tarieven voor het (inter)nationaal verzenden met zowel nationale postbedrijven als alternatieve vervoerders. Je kunt de tarieven ook koppelen aan een Sendcloud-account.

Shops United

Shops UnitedMet Shops United kun je goedkoper pakketten versturen via PostNL, DHL en enkele andere vervoerders. In 2017 is het overgenomen door PostNL, maar het bedrijf opereert zelfstandig. Afhankelijk van het type pakket dat je verstuurt is de kans groot dat je via Shops United het goedkoopste je pakket verstuurt.

MyParcel

MyParcelMyParcel werd in 2015 in stilte overgenomen door PostNL maar werkt nog steeds zelfstandig en je verzendt nog altijd goedkoper je pakket met een verzendlabel via MyParcel, al lijkt het er wel op dat de tarieven hier minder onderhandelbaar zijn. Of MyParcel dus werkelijk de goedkoopste is, is de vraag. Maar je hebt indirect een contract van dezelfde partij die ook je pakket levert, wat webwinkeliers soms als een voordeel zien.

KeenDelivery

keendeliveryKeenDelivery biedt DPD en in mindere mate DHL. Een iets andere insteek dus, wat zeker interessant kan zijn als je veel b2b-verzendingen hebt of vaak andere formaten pakketten hebt die niet in de standaard verzendingen mee kunnen. Biedt naast een collectief contract ook fulfilment-diensten, waarmee het dus wat meer allround is.

CheapCargo

CheapcargoAls je een zwaar of groot pakket versturen wilt is CheapCargo een goede optie. Op deze vergelijkingssite kun je per zending zien welke vervoerder je pakket kan versturen. Ideaal  als je iets wilt laten bezorgen wat niet met je vaste pakketbezorger mee kan. Bijvoorbeeld omdat het gewicht te zwaar is, het pakket te groot, of om de tarieven van je huidige vervoerder bij internationale verzendingen mee te vergelijken. In 2017 is het overgenomen door PostNL.

Kleine webshops versturen hun pakket goedkoper als ze de krachten bundelen.

Andere logistieke kosten verlagen

De kosten van het versturen spelen een grote rol, maar daarnaast helpen bovenstaande partijen vaak ook met andere logistieke kosten. Denk aan het automatisch aanmaken van een verzendlabel,  de juiste verpakking, de manier van orderpicken of de opslag van producten. Met slimme magazijnsoftware kun je sneller orders picken en ben je minder tijd kwijt met de verzending.
goedkoop pakketten versturen dankzij software

Pakket laten versturen via fulfilment

Met fulfilment kun je ook je pakketjes laten versturen. Zo’n bedrijft regelt jouw voorraad, de orderpicking en draagt de bestellingen over aan een vervoerder. Daarnaast heb je dan geen kosten meer aan het opslaan van je voorraad of het orders picken bij elke bestelling. Als je de fulfilment gaat uitbesteden verstuur je meestal via verzendcontracten van het fulfilment center. Soms verzorgen ze ook je retouren.

Wil je een betere cut-offtijd, meer flexibiliteit in magazijnruimte en verzenden met alle bekende vervoerders? Active Ants en SaleSupply.com bieden fulfilment in Nederland en Europa.

Via dropshipping kun je ook pakketten direct versturen vanuit je groothandel of leverancier. Ook dit is meestal duurder dan zelf een pakket verzenden, maar hierdoor hoef je artikelen niet eerst zelf op voorraad te nemen. Dat kan veel geld besparen.

Je kunt je pakketten ook laten versturen via fulfilment.

Goedkoop pakketten versturen naar het buitenland

Zit jouw klant niet alleen in Nederland maar heb je ook soms bestellingen op een andere bestemming? Dan wil je waarschijnlijk ook de verzendkosten van het versturen van een pakket naar het buitenland verlagen. De kosten van internationale zendingen zijn soms fors hoger dan een zending naar een adres binnen Nederland! Ook hierbij hebben bovenstaande oplossingen soms goede tarieven maar, afhankelijk van je verzendvolume, als je veel buitenlandse klanten hebt is de fulfilment uitbesteden ook al snel een goed idee. Lees verder over versturen naar het buitenland.

verzendkosten verlagen met slimme software

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over het goedkoper je pakket versturen zijn:

Hoe kan ik goedkoop een pakket versturen binnen Nederland?

Als je één pakketje wilt versturen dan kun je deze meestal het beste naar het postkantoor brengen. Dat is duur, maar erg gemakkelijk. Verstuur jij veel pakketten met je webwinkel? Dan kun je soms goedkoop je pakket versturen door je krachten te bundelen met andere webshops.

MyParcel vs SendCloud vs Shops United?

Als kleine webshop kun je zowel via MyParcel, SendCloud, Shops United of KeenDelivery je pakket verzenden. En dat gaat dan gewoon via PostNL, DHL of DPD. De prijs speelt soms een rol maar de verschillen zijn meestal klein. vergelijk vervoerders daarom niet alleen op het tarief maar ook op de service.