Lightspeed: Dax Dasilva keert terug als CEO

Lightspeed: Dax Dasilva keert terug als CEO

Het bestuur van de webwinkelsoftware-leverancier Lightspeed maakt deze week bekend dat oprichter Dax Dasilva benoemd is als interim CEO. In de afgelopen twee jaar droeg JP Chauvet deze titel, maar hij treedt nu af.

Lightspeed biedt verkoopsoftware voor retailers, restaurants en webwinkeliers. Het is in 2005 opgericht door Dax Dasilva. Hij was er ook bij toen het bedrijf in 2015 het Nederlandse SEOshop overnam. Sindsdien biedt Lightspeed ook een ecommerce-oplossing.

Oprichter nu weer CEO

Tot februari 2022 was Dasilva de CEO van het bedrijf. JP Chauvet volgde hem op, terwijl Dasilva de directievoorzitter werd. Chauvet treedt af en de nieuwe benoeming gaat met onmiddelijke ingang in. “Ik bedank JP voor zijn bijdragen, service en leiderschap bij Lightspeed in de afgelopen elf jaar”, vertelt Dasilva.

‘Lightspeed moet blijven voortbouwen op momentum.’

“Ik heb dit bedrijf opgericht en ik ben verheugd om benoemd te worden tot interim CEO om deze volgende fase van winstgevende groei te leiden”, vervolgt hij. “De resultaten van ons laatste kwartaal zijn een bewijs van ons potentieel en we moeten blijven voortbouwen op dit momentum. Mijn visie is duidelijk: een bedrijfsmodel cultiveren dat groei stimuleert, prioriteit geeft aan winstgevendheid en operationele efficiëntie ontsluit om blijvende waarde te leveren aan onze aandeelhouders.”

Resultaten laatste kwartaal

Het bedrijf publiceerde afgelopen week de resultaten van het laatste kwartaal in 2023. De omzet groeide 27 procent vergeleken met een jaar eerder, naar 222.6 miljoen euro (239.7 miljoen dollar). Ook werd er een nettoverlies van 37.3 miljoen euro (40.2 mijoen dollar) gehaald, wat een verbetering was ten opzichte van een jaar eerder.

Verdere wijzigingen leiderschap

Naast Dasilva’s benoeming zijn er nog meer wijzigingen in het leiderschapsteam van het bedrijf. John Shapiro, SVP van Retail Technology is gepromoveerd tot Chief Product and Technology Officer. Hij vervangt daarmee Ryan Tabone, die het bedrijf in april 2024 verlaat. En Patrick Pichette, momenteel de Lead Independent Director, wordt de interim-voorzitter van de Raad van Bestuur.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten