PAY. biedt financiering aan ondernemers

PAY. biedt financiering aan ondernemers

PAY. biedt per vandaag financiering aan ondernemers aan. Het is daarmee naar eigen zeggen de eerste Nederlandse payment service provider die merchantfinanciering levert. Tegelijkertijd met deze lancering kondigt PAY. Een nieuwe CCO aan, die het bedrijf naar een volgende groeifase moet brengen.

PAY. heeft Menne Mennes als Chief Commercial Officer aangesteld om te zorgen dat het betaalbedrijf klaar is voor de toekomst. Daarbij ligt de focus op productinnovatie en het technisch ondersteunen van ondernemers.

PAY. biedt zakelijk krediet

Het ondersteunen gebeurt nu ook financieel. Als eerste Nederlandse payment service provider biedt het financiering aan ondernemers in de vorm van een zakelijk krediet. “Wanneer ondernemers hun bedrijf willen kickstarten en extra groeikapitaal nodig hebben, kunnen ze bij PAY. terecht voor financiering”, zo licht de kersverse CCO toe.

Aflossen gebeurt via de omzet die bij PAY. binnenkomt.

Dat PAY. dit aanbiedt is logisch. Een webwinkel beginnen kan zeer snel en eenvoudig, maar wil je het goed doen, dan moet je investeren in zaken als producten, marketing en voorraad. Financiering kan daarbij helpen. Met merchantfinanciering van PAY. krijgen klanten toegang tot zakelijke financiering waarmee ze weer stappen kunnen maken met hun ecommercebedrijf.

Financiering aangeboden op basis van betaalhistorie

De zakelijke financiering wordt aangeboden op basis van de betaalhistorie bij PAY. “En in tegenstelling tot een bank, waar het aanvragen van financiering veel tijd in beslag neemt, is de aanvraag bij PAY. zo gedaan. Aflossen gebeurt via de omzet die bij PAY. binnenkomt”, zo legt Mennes uit.

PAY. werd in 2011 opgericht en noemt zichzelf al jaren een van de snelst groeiende betaalproviders van Nederland. Het bedrijf verwerkte het afgelopen kwartaal meer dan 2,5 miljard euro aan betalingsverkeer.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten