Lemonero breidt uit naar Nederland

Lemonero breidt uit naar Nederland

Het financieringsplatform Lemonero lanceert deze maand in Nederland. Webwinkels kunnen via de bijbehorende app een revenue-based financiering aanvragen. Naar eigen zeggen keurt het platform ruim 84 procent van de aanvragen goed.

Het zakelijke groeiplatform Lemonero werd opgericht in Tsjechië in 2019. Het bedrijf gebruikt een eigen AI-algoritme om leningaanvragen te beoordelen. Als retailer kun je een aanvraag voor een lening tot 40.000 euro indienen zonder enige garanties te hoeven geven.

Snelle financiering

De oplossing van Lemonero is vooral gericht op bedrijven die snel groeikapitaal nodig hebben, voor voorraadinkopen tijdens de Kerstperiode of om nieuwe apparatuur aan te schaffen, bijvoorbeeld. Naar eigen zeggen is het aanvragen van een lening bij Lemonero eenvoudiger dan bij de bank. Het algoritme moet ervoor zorgen dat bedrijven niet meer geld krijgen dan ze kunnen (terug)betalen.

‘Platforms kunnen Lemonero integreren om financieringen aan te bieden.’

Naast webwinkels is Lemonero op zoek naar partners zoals marktplaatsen of betaalproviders. Die kunnen de software van Lemonero via een app of geïntegreerd aanbieden aan verkopers, ook wel embedded financiering genoemd. Het werkt in Nederland al samen met CCV Shop, Lightspeed en Shopware. In 2023 verwacht het platform meer samenwerkingen aan te gaan.

Lancering in Nederland

team lemonero nederland
Team Lemonero Nederland.

Deze maand lanceert het platform in Nederland, na uitbreidingen binnen Centraal en Oost Europa. Door eerdere samenwerkingen met partners stond een uitbreiding naar ons land bovenaan de lijst. Het verwacht dit jaar nog tientallen miljoenen euro’s te investeren in Nederlandse webwinkels. In 2023 verwacht het nog verder uit te breiden binnen Europa en honderden miljoenen euro’s in webshops te investeren.

‘We willen webwinkels zo veel mogelijk groeikapitaal bieden.’

“Onze visie is om ondergefinancierde webwinkels zoveel mogelijk groeikapitaal te bieden. Niet elke webwinkelier realiseert zich dat er mogelijkheid is om zo snel en eenvoudig verder te groeien”, vertelt Eva Vašutová, partnership manager bij Lemonero. De aanvraag voor een lening duurt namelijk 10 minuten.

84% van aanvragen goedgekeurd

Naar eigen zeggen keurt het platform ruim 84 procent van de aanvragen goed. Op inkomsten gebaseerde financieringen zitten in ons land in de lift. Het biedt veel ecommerce-bedrijven een snelle en flexibele oplossing, doordat er geen onderpand of andere garanties nodig is.

Terugbetalingen zijn gebaseerd op een percentage van de omzet. Naar eigen zeggen raakt de lening de cashflow van een webwinkel daarom niet. De oplossing is daarom een uitkomst voor bedrijven die snel financiering nodig hebben. Lemonero verwacht zo’n 80 procent van het online mkb binnen Europa te kunnen financieren.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten