Wayflyer breidt uit naar Nederland

Wayflyer breidt uit naar Nederland

Wayflyer is een op omzet gebaseerd financierings- en groeiplatform voor bedrijven in de ecommerce-branche. Vandaag kondigt het een uitbreiding naar ons land en Spanje aan. Eerder dit jaar haalde het bedrijf nog 76 miljoen dollar op tijdens een investeringsronde.

Wayflyer ziet zichzelf als een groeiplatform voor ecommerce-bedrijven. Het geeft financiering gebaseerd op data van het bedrijf, zonder daar onderpand, garanties of aandelen voor te vragen. Klanten moeten minimaal 20.000 euro aan omzet per maand in de afgelopen 3 maanden hebben gehaald en zelf voorraad houden.

Veel nieuwe financiers voor de ecommerce

Op inkomsten gebaseerde financieringen zitten in de lift. Hierbij staat het geld snel op de rekening en is er weinig tot geen onderpand verplicht. De financieringen worden verstrekt op basis van data, dat met de nieuwe PSD2-regels gemakkelijk te vinden is.

Financieringen worden verstrekt op basis van data.

Vooral binnen ecommerce, dat geen onderpand maar wel veel data beschikbaar heeft, biedt deze vorm van financieren een uitkomst. Recent traden Booste en Clearco nog toe tot de Nederlandse markt. Daarnaast zijn er nieuwe financieringen mogelijk voor platform-verkopers. Zo biedt Floryn Bol.com-verkopers een flexibel krediet en ook Pay.nl en Klarna hebben hiervoor al producten gelanceerd. Voor Amazon.com zijn er al langer verschillende financiers actief.

‘Cashflow onvoldoende om voorraad in te kopen’

Om een financieringsaanvraag bij Wayflyer te plaatsen koppelt het ecommerce-bedrijf haar shopping platform, marketingplatform, Analytics en bankaccount met de app van Wayflyer. Binnen 24 uur neemt Wayflyer contact met de klant op en 24 uur later kan het geld op de rekening staan. “Een klant zei laatst dat het net zo makkelijk is als het boeken van een vliegticket”, aldus Matthijs Onland, Country Manager.

Het groeiplatform ontvangt met name aanvragen voor voorraadfinanciering en financiering voor online marketing. “Met Black Friday en de feestdagen voor de deur weten veel ondernemers dat zij in deze tijd extra verkopen kunnen doen. Daar hebben zij wel de voorraad voor nodig. De cashflow van soms rustigere zomermaanden is niet altijd voldoende om deze extra voorraad in te kopen. Zeker ook nu voorraad extra vroeg moet worden ingekocht vanwege de logistieke uitdagingen momenteel. Wij geven ze de mogelijkheid om extra voorraad op tijd in te kopen zodat ze optimaal kunnen verkopen in het drukke seizoen.”

‘Wij geven ecommerce-bedrijven de mogelijkheid om extra voorraad op tijd in te kopen.’

Naast de funding zelf heeft Wayflyer ook een team marketing analisten, die klanten helpen om campagnes te optimaliseren. Op die manier zorgen ze voor een efficiënte marketingstrategie.

Snelgroeiende fintech

Het platform zelf is opgericht in 2019 in Dublin en heeft ondertussen ook kantoren in New York, Londen, Sydney en Atlanta. Nu breidt het ook de activiteiten uit naar Spanje en Nederland. Het noemt zichzelf een snelgroeiende fintech. Uit een persbericht blijkt dat de startup tussen Q1 2021 en Q2 2021 de in totaal ondertekende deals van 52.8 miljoen dollar naar 175,6 miljoen dollar verhoogde. Dit lukte hen door de investeringsronde en partnerships met eBay, Adobe en Sezzle.

Uitbreiding binnen Europa

Om de huidige uitbreiding te versterken verwacht Wayflyer in Nederland meer dan 100 miljoen euro aan financieringen te besteden. “Wereldwijd zal dit miljarden dollars zijn”, aldus Matthijs. Volgens Wayflyer toont ecommerce wereldwijd voorlopig nog geen tekenen van vertraging. “De verwachting is dat de ecommerce omzet in Europa tussen 2020 en 2025 met 298 miljard dollar zal stijgen. Uitbreiden naar snelgroeiende markten – waaronder Nederland en Spanje – is dan ook een belangrijke volgende stap in onze groeistrategie”, aldus Aidan Corbett, CEO en mede-oprichter van Wayflyer.

 

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten