Exact Online koppelen aan Magento

Exact Online en Magento zijn zelfstandig al sterk en door Exact Online te koppelen aan Magento ontstaat er regelmatig een pure win-win-situatie. Niet voor niets zijn er zoveel webwinkeliers die gebruikmaken van de synergie tussen beide pakketten. Zowel Exact Online als Magento zijn marktleider op hun gebied en samen ontstaat een van de populairste ecommerce-combinaties.

Exact Online koppelen aan MagentoVoordelen van koppelen

Over de voor- en nadelen kunnen we vrij bondig zijn. Door beide partijen samen te voegen kun je klant- en orderdata synchroniseren. Zodra een klant een bestelling doet wordt het automatisch in je administratie verwerkt. Bij het Handelspakket van Exact Online kun je zelfs het voorraadbeheer automatisch synchroniseren. Zo hoef je niet meer te kiezen welke van de twee leidend is. Je kunt de data daar halen waar het jouw voorkeur heeft. Nadelen zijn uiteraard de extra kosten, onderhoud en vooral het kiezen voor de juiste koppeling.

Welke koppeling kies je?

Wil jij ook Exact Online koppelen aan Magento? Dan is er nog één belangrijke keuze te maken. Welke koppeling wordt het? Beide partijen werken met appstores, wat betekent dat iedereen die koppeling mag maken. De combinatie tussen Exact Online en Magento is zo populair dat er welgeteld tientallen partijen zijn die een dergelijke koppeling hebben geschreven. Welke is dan de beste? Koppelingen van de volgende ontwikkelaars werden ons door webwinkeliers aanbevolen:

Dealer 4 Dealer

Dealer 4 Dealer is een bedrijf dat begin 2016 al meer dan duizend keer Exact Online met Magento had gekoppeld. Het heeft er zelfs zijn corebusiness van gemaakt. Daarnaast maakt Dealer 4 Dealer koppelingen met het Globe-pakket van Exact en biedt het extra functionaliteiten voor afletteren of andere aanpassingen. Voor het middensegment is Dealer 4 Dealer momenteel de meest gemaakte keuze.

Advisie

Advisie is één van de vaste partners van Exact. Van oorsprong werkte dit bedrijf veel met het Globe-pakket maar eind 2014 lanceerde het de Webshop Connector waarmee het ook Exact Online aan Magento koppelt. Deze koppeling is, net als bij haar voorganger, zowel voor het basis, premium als handelspakket mogelijk en zeker het overwegen waard.

iWebdevelopment

iWebdevelopment is mogelijk onder Magento-gebruikers de minst bekende speler in het rijtje, al heeft de aanbieder zeker ervaring met het verbinden van partijen. Naast Magento koppelt deze speler Exact Online aan een groot aantal andere platformen. Wij ontdekten daarnaast een tevreden klantenbestand. Ecommerce News sprak onder andere Albeka over de oplossing van iWebdevelopment. Die omschreef de ERP-Webwinkelkoppeling als haar grootste groeikans voor 2016.

Exact Online koppelen aan Magento kan je doen bij verschillende aanbieders.

Heb jij een andere aanbieder gevonden? Dat kan! Deze drie bieden de meest gekozen oplossingen, maar daarnaast zijn er ook wel andere spelers op deze markt. Wij raden die alleen nog niet aan. Nóg niet, want als jij webwinkelier bent en vindt dat wij een andere moeten aanbevelen horen we graag jouw ervaringen! Neem dan contact met ons op.