Exact Online

Exact Online
Exact Online is een boekhoudprogramma. Het bedrijf richt zich op ondernemers die hun boekhouding grotendeels zelf willen doen en specifieke onderdelen, zoals de kwartaal- en jaaraangiftes, uitbesteden aan een fiscaal specialist. Binnen de ecommerce is Exact Online Handel populair vanwege haar voorraadbeheer.

Nieuws over Exact Online

Onze laatste nieuwsberichten over Exact Online zijn:

Exact Online

De SaaS-oplossing Exact Online bestaat sinds 2005. Hiermee mikt het op het middensegment van het mkb. Naar eigen zeggen maken er medio 2020 ruim een half miljoen ondernemers gebruik van deze software.

Kenmerkend voor Exact Online is de modulaire opbouw van de software. Het heeft pakketten voor verschillende branches en sectoren, die oplopen in functionaliteiten en prijs. Daarnaast heeft Exact Online een eigen App Center waardoor het met veel software van andere partijen te koppelen is. Denk bijvoorbeeld aan een aflettermodule – hiermee worden betalingen en openstaande posten automatisch aan elkaar gekoppeld – of een webwinkelsoftware– of marktplaatskoppeling.

Exact koppelen met je webshop

ShopifyHet fijne van Exact Online is dat het boekhoudprogramma goed is te koppelen met je webshop. Met grotere webwinkelsoftware, zoals Shopify, Lightspeed of Magento, zijn er soms zelfs duizenden webwinkels die hier gebruik van maken. Ook met kleinere spelers is er meestal wel een koppeling te vinden. Het voordeel van zo’n koppeling is dat de facturen automatisch worden ingeboekt en verwerkt in de administratie. Zeker wanneer je aardig wat orders op een dag hebt, bespaar je hiermee heel wat handmatige acties.

‘Exact Online is goed te koppelen met je webshop of andere software’

Er zijn verschillende bureaus die de koppeling tussen je webshop en Exact kunnen maken. De meeste van deze bedrijven maken ook tal van andere verbindingen, zoals de koppeling met fulfilment-bedrijven, (intern)nationale marktplaatsen en betaaldiensten.

Mogelijkheden en kosten van Exact Online

Alle Exact Online-pakketten zijn uitsluitend verkrijgbaar op abonnementsbasis. Om te ervaren of het iets voor je is, kun je elk pakket dertig dagen kosteloos uitproberen. De abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Binnen Exact Online kun je kiezen uit verschillende pakketten. De goedkoopste optie is het boekhoudpakket voor 39 euro per maand. Voor ondernemers die een bescheiden boekhouding hebben en geen aanvullende mogelijkheden zoeken, is dit prima. Als webwinkelier kom je echter al snel op een punt dat extra functionaliteiten, zoals een automatische verwerking van de orders in je administratie, wel wenselijk zijn.

De meeste spelers binnen de ecommerce maken dan ook gebruik van Exact Online Handel. De kosten van dit handelspakket zijn wel wat hoger maar naast de administratieve bedrijfsprocessen kun je deze software onder meer inzetten voor het beheren van je financiën, logistiek en voorraden. Wil je opschalen – bijvoorbeeld omdat je inmiddels meerdere voorraadlocaties hebt – dan kun je overstappen naar Exact Online Handel Geavanceerd.

Binnen de ecommerce is Exact Online Handel populair.

Voorraad bijhouden via Exact

voorraadadministratieExact is vooral bekend als boekhoudprogramma, maar de mogelijkheden zijn veel uitgebreider. Exact Online Handel biedt veel mogelijkheden voor de voorraadadministratie.

Wanneer je je webshop hebt gekoppeld kun je bijvoorbeeld precies zien wat je actuele voorraad is. Bovendien kun je er je voorraad mee managen. De software kan je onder meer vertellen welke artikelen je moet bestellen en wanneer je dit moet doen. Hierbij wordt er niet alleen rekening gehouden met je huidige voorraad, inkomende orders en retouren, maar ook met de levertijden van je leverancier(s).

Verder kun je de software inzetten om te voorspellen hoeveel orders je de komende periode binnenkrijgt en wat dit betekent voor je toekomstige voorraadposities. Deze voorspelling kun op dag-, week- of maandniveau inzetten. Baseer je inkopen liever op bestaande data? Dan kun je via Exact de trends achterhalen. Zo zie je bijvoorbeeld wat de hardlopers waren, welke maanden extra druk waren en wat de gemiddelde groei is.

Er zijn met Exact Online Handel verschillende manieren waarop je kunt voorspellen hoeveel voorraad je moet inkopen.

Rapportagemogelijkheden Exact Online

Exact Online biedt diverse rapportagemogelijkheden, bijvoorbeeld om geldstromen te managen. Stel dat je wilt investeren, dan kan de software je helpen bepalen wat hiervoor een geschikt moment zal zijn. Verder geeft de software een gedetailleerd inzicht in je orders. Dit kan zowel op productniveau als per klant. Maar kun je ook inzoomen op de verschillende leveranciers. Wat zijn bijvoorbeeld hun (gemiddelde) levertijd en hoeveel producten krijg je per leverancier retour?

Reviews Exact Online

Uit ervaringen van gebruikers van Exact Online blijkt dat deze positief zijn over de uitgebreide mogelijkheden die het boekhoudprogramma biedt. Ook geven klanten in reviews aan dat dat het goed is te koppelen met andere software. Verder zijn Exact Online-gebruikers in ervaringen tevreden over de mogelijkheid om op te schalen. Een ander voordeel dat in reviews vaak terugkomt is de tijdswinst die het automatiseren van de administratie oplevert.

Uit reviews blijkt dat gebruikers positief zijn over de mogelijkheden van apps en koppelingen met Exact Online.

De kosten van Exact Online blijken een veelgehoord nadeel. Het is geen prijsvechter en om deze kosten terug te verdienen is er wel volume nodig. Voor startende en kleine webwinkeliers kunnen de kosten van de software dus wel een drempel zijn. Ook kan het even duren voordat je de software volledig onder de knie hebt, voornamelijk vanwege de vele functionaliteiten. Het is goed om te weten dat het hier trainingen voor biedt.