Mollie biedt webwinkels financiering

Mollie biedt webwinkels financiering

Mollie maakt vandaag bekend dat het financieringen gaat aanbieden aan webwinkels. Klanten waar het bedrijf al het betalingsverkeer voor verzorgt kunnen nu voorschotten ontvangen tot maximaal 250.000 euro. Mollie is van plan in de toekomst meer nieuwe producten te lanceren.

De payment service provider verzorgde tot nu toe het betalingsverkeer van webshops. Mollie heeft een groot aanbod aan betaalmogelijkheden en vandaag laat het weten een nieuw product te lanceren. Bij Mollie Capital kunnen Nederlandse en Belgische webshops financieringen aanvragen.

Financieringen van maximaal €250.000

De financieringen zijn bedoeld voor webshops die extra kapitaal nodig hebben voor de inkoop van voorraad en campagnes. Het bedrijf biedt voorschotten onder de 30.000 euro tot en met een maximum van 250.000 euro aan. Aflossingen gebeuren binnen 6 maanden, als een deel van de dagelijkse omzet via de betalingen in Mollie’s eigen systeem. Klanten betalen een vergoeding tussen de 5 en 10 procent bovenop de leensom.

‘We hebben goed zicht op inkomsten van de klanten en kunnen de financiering snel aanbieden.’

“Als betalingsdienstverlener hebben we goed zicht op de inkomsten van onze klanten en kunnen daarom makkelijker en zonder gedoe dit soort producten aanbieden”, vertelt Rogier Schoute, chief product officer van Mollie. “We zijn wel duurder dan een normale bank, maar dat is een keuze. We kunnen het makkelijker en binnen één dag aanbieden, dat is iets waar veel van onze klanten behoefte aan hebben.”

Samenwerking met YouLend

Om dit product aan te bieden werkt Mollie samen met financier YouLend, die de geldschieter zal zijn voor de financieringen. “De lancering van Mollie Capital markeert onze eerste stap om een financiële dienstverlener te worden, terwijl we kleine en middelgrote verkopers blijven helpen concurreren”, aldus Shane Happach, CEO van Mollie.

Mollie is niet het enige bedrijf dat extra financiële diensten lanceert. Bekende spelers zoals Klarna, ING, Amazon en Bol.com bieden namelijk ook financieringen aan webwinkeliers, naast hun andere diensten.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten