menu
lightspeed ecommerce

Wehkamp opent winkel in Amsterdam

Wehkamp opent winkel in Amsterdam[7 december update] Wehkamp zal woensdag de deuren openen van haar allereerste fysieke winkel. In de PC Hooftstraat in Amsterdam komt de brandstore, waar vrouwen kleding van een bekende Nederlandse modeontwerper kunnen kopen. Een grote stap voor het voormalige postorderbedrijf.

Voor Wehkamp, de grootste webwinkel van Nederland, is het de eerste keer dat er een stenen winkel wordt geopend. Webwinkels Fonq (inmiddels overgenomen door Wehkamp) en Coolblue hebben ieder al hun eigen stenen winkels, maar voor Wehkamp is de opening van de brandstore in Amsterdam een primeur.

Woensdag 7 december kunnen klanten voor het eerst in de Amsterdamse winkel shoppen. In de vestiging richt Wehkamp zich vooral op de shoppende dames en bieden ze de nieuwste collectie van een bekende Nederlandse modeontwerper, die alleen via wehkamp.nl verkrijgbaar is. 

Crosschannel de trend!
Strategen zagen deze trend al komen. O.a. de Rabobank en ABN Amro voorspellen dat binnen enkele jaren alle  grote winkels meerdere kanalen zullen inzetten om vaste klanten te kunnen behouden. Wehkamp was tot op heden eigenlijk nog een pure internetspeler. Het is nog onbekend of Wehkamp bij succes meerdere vestigingen zal openen.

Update 7 december: Amsterdamse winkel blijkt marketingstunt
Helaas. De fysieke winkel aan de PC Hooftstraat te Amsterdam, bleek een marketingstunt te zijn. Wehkamp toonde vandaag alleen een limousine. Het persbericht heeft flink wat aandacht gehad en Wehkamp heeft dus hiermee vlak voor de feestdagen veel PR gekregen. Maar jammer genoeg voor ons dus geen stenen winkel. Gemiste kans? De tijd zal het leren!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch