Ajax-webshop maakt overuren na Wonder van Bernabéu

Ajax-webshop maakt overuren na Wonder van Bernabéu

De wonderschone overwinning van Ajax op Real Madrid afgelopen dinsdag heeft niet alleen overal lof opgeleverd, maar ook bijna een record-omzet in de webshop. Afgelopen woensdag maakte de webshop van Ajax overuren en vlogen vooral de uitshirtjes over de digitale toonbank.

Dinsdag nam Ajax het in de achtste finale van de Champions League op tegen Real Madrid om de heenwedstrijd, die met 1-2 werd verloren, proberen goed te maken. Dat lukte. En hoe. Ajax versloeg de club die de laatste vijf jaar maar liefst vier keer de Champions League won overtuigend met 1-4.

Dag na de 1-4 bijna een recordomzet

Wereldwijd werd de Amsterdamse ploeg bewierookt, door zowel oud-voetballers, analytici, mede-voetballers als fans. En dat heeft de webshop van Ajax geen windeieren gelegd. De dag na de spectaculaire uitzege werd er bijna een recordomzet gedraaid.

Normaal 18% uit buitenland, nu meer dan de helft

In de acht jaar dat de webwinkel nu bestaat werd er slechts één keer een hogere dagomzet gedraaid, dat was toen er een nieuw thuisshirt werd gelanceerd. Wat wel een unicum was afgelopen woensdag, is het aantal buitenlandse fans dat online winkelde op Ajaxshop.nl. Meer dan de helft van alle verkopen op die dag kwam uit het buitenland, terwijl dat gemiddeld 18 procent is.

Ajax is verder de statistieken ingedoken en ontdekte dat het vooral mensen uit Spanje en Amerika zijn die woensdag driftig shopten in de webwinkel van de voetbalclub. Die dag werd het uitshirt van Ajax het meest verkocht. De Amsterdammers droegen dat zwarte shirt dan ook op de avond dat het Real Madrid versloeg in stadion Bernabéu.

Ajax in kwartfinale, record voor webshop?

Ajax speelt de heenwedstrijd van de kwartfinale op 9 of 10 april en de return vindt plaats op 16 of 17 april. Gaat Ajax dan weer stunten en misschien zelfs voor een record-omzet zorgen?

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen…
https://www.youtube.com/watch?v=GPCZqh51VHg

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten