Opmerkelijke productnamen

Opmerkelijke productnamen

Ze zeggen wel eens dat een goede naam wonderen doet voor een bedrijf, merk of product. Maar gaat deze vlieger misschien ook op voor heel slechte namen? Wij kwamen in ieder geval een aantal opmerkelijke productnamen tegen. Wat te denken van een nogal opmerkelijke powerbank en een KUT-dj-mixer?

Wat maakt een goede naam? Over die kwestie zijn tal van boeken geschreven, discussies gevoerd en hersens gekraakt. Kies je voor duidelijke en herkenbare naam – zoals Apple – of kies je juist voor een unieke, opmerkelijke naam – zoals Google?

Er lijkt niet een soort gouden regel te bestaan voor het bedenken van een goede naam voor je bedrijf, merk of product. Maar we weten in ieder geval dat opmerkelijke productnamen vaak meer publiciteit weten te generen dan simpele, generieke varianten. Wij vonden in een aantal webwinkels een aantal zéér opmerkelijke productnamen.

Balkanker

Bouwmaterialen Montfoort is een webwinkel die allerlei materialen verkoopt, van dakpannen tot cement en van golfplaten tot isolatiewol. En voor €6,93 kun je ook de eigenaar worden van… balkanker? Een ongelukkig voorbeeld van hoe taal dubbelzinnig kan werken. (In dezelfde categorie: ‘bommelding’, ‘kerstomaatjes’ en ‘carnavalshit’.) De balkanker werd flink gedeeld via Twitter en dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat de webwinkel een koppelteken heeft toegevoegd aan de productnaam.

Balkanker

Powerbank

Bij een powerbank denk je aan een draagbare oplader waarmee je bijvoorbeeld de batterijduur van je  smartphone kunt verlengen. Dus als jij van een vriend of vriendin de url https://www.bol.com/nl/p/xtorm-powerbank-stone/9200000057847866/ krijgt opgestuurd met de mededeling dat er op Bol.com nu een powerbank zeer goedkoop geprijsd is, dan klik je toch? Nou… Dat kun je bij deze link wel doen, maar we raden aan om dat niet onder werktijd te doen. Of in ieder geval op een moment dat er niemand met je meekijkt. Want hoewel de url doet vermoeden dat er een powerbank van het merk Xtorm wordt verkocht op die pagina, blijkt het om iets heel ander krachtigs te gaan…

KUT

Van sommige muziek wordt wel eens gezegd dat het ‘kutherrie’ is, maar of dat de intentie was van fabrikant Reloop toen ze deze dj-mixer op de markt brachten? Gelukkig is Bax-Shop ook op de hoogte van de ongelukkig gekozen productnaam, zoals te lezen valt in hun prachtige productomschrijving: “Om te zorgen dat je ook in het donker de juiste plek weet te vinden, is de faderafdeling glanzend geborsteld aluminium en de EQ-sectie matzwart; je glijdt zo de volgende groef in!”

Reloop KUT dj-mixer

Retard capsules

Fabrikant Daro biedt allerlei geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, voedingssupplementen en cosmetica artikelen. Een van de dingen die het fabriceert, zijn hoestprikkeldempende capsules. En die liggen bij online apotheken in de webwinkel als ‘Daro Retard capsules‘.

Daro Retard Capsules

Vockingworst

Mensen uit de omgeving van Utrecht zijn waarschijnlijk al bekend met de Vockingworsten, maar aangezien ze ook gewoon bij Albert Heijn online zijn te bestellen, zal deze productnaam buiten die regio wellicht wat wenkbrauwen doen fronsen. Of je vocking worst lust?

Vocking leverworst

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten