So you think you can run a webwinkel

So you think you can run a webwinkel

In Duitsland heeft eBay een quiz op YouTube gemaakt waarbij de vraag centraal staat wat bepaalde spullen op eBay nou eigenlijk kosten. Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat riep bij ons de vraag op hoe ecommerce nog meer ingezet kan worden voor tv-programma’s…

Sinds deze week kun je op YouTube de quiz ‘Was kostet was‘ kijken. Een spelshow waarbij kandidaten moeten raden wat de prijs is waarvoor een bepaald artikel op eBay Kleinanzeigen staat, het platform van eBay met tweedehands-artikelen van consumenten.

In Nederland wordt ecommerce nog niet zo veel benut voor de invulling van een quiz, spelshow of ander tv-programma. SBS6 heeft in samenwerking met Marktplaats wel het programma ‘Marktplaats: Heel Holland Handelt‘, waarbij het bijzondere verhaal achter sommige Marktplaats-advertenties verder wordt uitgediept.

Maar onze redactie denkt dat er toch echt veel meer mogelijk is met ecommerce op tv. Hieronder een selectie van onze suggesties. John de Mol, lees je mee?

Ik pick het niet langer!

‘Ik pick het niet langer!’ is een spelshow waarbij het orderpicken centraal staat. Welke bekende Nederlander kan het snelst een ingewikkelde order in het magazijn van Active Ants picken en zo het snelst zijn doos vullen? Aan het begin van het programma krijgen twee teams van twee BN’ers een orderlijst. Ze kiezen een bestelling uit en die producten moeten zij vervolgens ophalen in het magazijn. Daarna begint het inpakken. Zijn zij sneller dan de robot-karretjes en de robotarm?

Tv-programma Ik pick het niet langer
Deelnemer Gerard Joling heeft er de kracht niet meer voor…

De Picnic Parcours Parade

‘De Picnic Parcours Parade’ is een doldwaze familieshow waarbij bekende Nederlanders in een razend tempo een parcours vol hindernissen moeten afleggen. Wie kan het snelst de witte tasjes vol boodschappen gratis bezorgen bij een familie die het normaal gesproken van de Voedselbank moet hebben? André van Duin, die in de jaren tachtig voor Te Land, Ter Zee en in De Lucht hilarisch commentaar leverde bij achteruitrijdende DAF’jes, keert speciaal voor dit programma terug als commentator.

Picnic Parcours Parade
Jan Joost van Gangelen is één van de deelnemers aan de Picnic Parcours Parade.

Even wachten… Pizza!

‘Even wachten… Pizza!’ is een spelshow waarbij snelheid en slimheid centraal staat. Verkleed als Thuisbezorgd-koeriers gaat een selectie van bekende sterren de strijd met elkaar aan. Dat doen ze niet saai achter een desk, maar kriskras door de stad! Wie van de drie koeriers kan een warme pizza het snelst bij de klant afgeven? De een moet het doen op een e-bike, de ander moet vertrouwen op zijn scooter en de derde kandidaat moet de strijd winnen per auto. Wie stippelt de snelste route uit en vertrouwt op zijn eigen intuïtie in plaats van de expres misleidende navigatiestem?

Even wachten... Pizza!
Kan Patricia Paay op tijd een pizza bezorgen?
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten