Schaatser opent webshop om bij te verdienen

Schaatser opent webshop om bij te verdienen

De Noorse schaatser Sindre Henriksen is een webwinkel begonnen om zo extra inkomen te krijgen. De professionele langebaanschaatser mag dan namelijk wel bij de nationale selectie zitten, hij krijgt geen salaris van de Noorse bond. Zijn webwinkel moet uitkomst bieden.

Volgend jaar vinden weer de Olympische Spelen plaats en Henriksen is graag van de partij. Alleen betaalt de Noorse schaatsbond niet voor het dagelijkse onderhoud van de schaatser. De Olympiërs zijn hiervoor aangewezen op persoonlijke sponsoren. En zo kan het dat de jonge schaatser, die brons won namens Noorwegens tijdens de ploegenachtervolging voor mannen tijdens de WK afstanden in Zuid-Korea eerder dit jaar, een webwinkel heeft geopend om zo aan het benodigde geld te komen.

‘Starten van webwinkel is slimme oplossing’

“Je wordt niet rijk van schaatsen, en het leven is duur. Het nationale team betaalt een boel, maar ik moet ook veel dingen zelf betalen”, aldus Henriksen, die vertelt al langer met sponsors bezig te zijn geweest, maar dat het lastig is om goede deals te sluiten. “En dan moet je op zoek naar andere oplossingen. En het beginnen van een webwinkel is denk ik een slimme oplossing.”

Op zijn Facebook-profiel legt Henriksen het als volgt uit: “Ik ben mijn eigen online winkel gestart, waarin ik verschillende ‘consumentengoederen’ verkoop. Naast dat je goede producten tegen goede prijzen krijgt, is dit voor mij een kans om wat extra inkomen te vergaren, aangezien 50 procent van elke aankoop voor mij is.”

In zijn ‘nettbutikk’ verkoopt Henriksen onder meer fidget spinners, enkelsokjes, strings en een wasbol.

De webwinkel van schaatser Sindre Henriksen.
De webwinkel van schaatser Sindre Henriksen.

 

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten