Coolblue zoekt pakketknuffelaar…?!

Coolblue zoekt pakketknuffelaar…?!Coolblue had al de Praatjesmaker, de Mondhoekmarketeer en zelfs de Pieter Manager. Nu zijn ze op zoek naar een Pakketknuffelaar. Een wat? Een knuffelaar van pakketjes. Om de bestellingen die binnenkomen bij de webwinkel net wat extra aandacht en liefde te geven voor de klant.

Als Pakketknuffelaar moet je er volgens de vacature voor zorgen dat “alle pakketjes zijn voorzien van nét dat extra beetje zorg en liefde zodat de klant zijn of haar bestelling met een glimlach in ontvangst neemt.” In de tekst wordt allereerst verteld dat je er als pakketknuffelaar voor moet zorgen dat pakketten op tijd de deur uitgaan. Klinkt logisch, als je een functie in de logistiek hebt. Maar de vacature wordt steeds bizarder, iets wat ook niet ontkracht wordt door het begeleidende filmpje.

Bij elke functieomschrijving staat er weinig concreets, maar vooral dingen als “je bedenkt nieuwe manieren om pakketjes nog meer liefde mee te geven”, “je voorziet pakketjes op het laatste moment van voldoende aandacht” en “je weet altijd hoe je een pakketje moet vertroetelen, of dat nu met een boks, high five, knuffel of kus is”.

Data gebruiken om emoties aan pakketje mee te geven
In het filmpje wordt uitgelegd dat de logistieke afdeling van Coolblue gebruikmaakt van BI (business intelligence, red.) en dat is “heel veel data om te voorspellen waar een pakketje voor gebruikt gaat worden”. Pakketknuffelaar Gert-Jan legt uit: “En als we dat weten, dan kunnen we de juiste emotie aan een pakketje meegeven.”

De video en de functieomschrijving zijn eigenlijk te bizar voor woorden. Dus gaat je gedachte gelijk uit naar volgende week woensdag. Dan is het namelijk… 1 april. Maar aan de andere kant hopen we natuurlijk stiekem dat er meer achter zit. Het zou namelijk ook wel een beetje jammer zijn als Coolblue iets wat zo leuk is uiteindelijk níét gaat doen, dat ze dus eigenlijk zeggen dat ze in werkelijkheid toch niet zo leuk zijn als ze in het filmpje beweren.

Vacature voor marketingmedewerker?
Is het een verkapte vacature voor een hippe marketingmedewerker die inziet dat dit een grap is en zelf ook dit soort leuke acties kan bedenken? Want in de functieomschrijving staat wel dat hbo/wo-werkniveau vereist is, iets wat je doorgaans weinig tegenkomt bij functies als magazijnmedewerkers of orderpickers, al zijn de knuffels duidelijk van het hoogste niveau…

Update:

 

Pakketknuffelaars, bedankt voor jullie sollicitatie. Er komt een pakketje jullie kant op om lekker mee te knuffelen.

Posted by Coolblue on Wednesday, April 1, 2015

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten