Logent neemt fulfilmentbedrijf Misi over

Logent neemt fulfilmentbedrijf Misi over

De Zweedse Logent Group heeft een overeenkomst gesloten voor een meerderheidsaandeel in Misi. De overname van dit Nederlandse fulfilmentbedrijf wordt naar verwachting volgende maand afgerond. Het is niet bekend hoeveel geld Logent heeft betaald voor het meerderheidsbelang.

De overname is een strategische zet van Logent om in ons land meer voet aan de grond te krijgen. Algemeen directeur Linda Aidanpää Baronnet: “We willen onze operatie in één van de grootste logistieke markten in Europa versterken. Het geeft ons een goede basis voor verdere groei in Europa.”

Versnelde uitbreiding in Europa

Het is de tweede overname in korte tijd voor Logent. Nog geen maand geleden nam het bedrijf de Finse concurrent Logistikas over. De acquisitie van Misi duidt naar eigen zeggen de versnelde internationale uitbreiding aan. Logent was al actief op de Nederlandse markt. Zo heeft het een warehouse van ruim 40.000 vierkante meter in Duiven, waar Misi nu ook gebruik van kan maken.

Logent had al magazijn in Nederland.

Misi richt zich op ecommerce-fulfilment en bedient zo’n 150 klanten, waaronder DrLeenarts en Tonys Chocolonely. Om in te spelen op de verwachte groei wil het haar magazijncapaciteit uitbreiden van 7.000 naar 11.000 vierkante meter.

‘Misi kan nu ook de groei versnellen’

Patrick de Waal, CFO en CTO bij Misi, kijkt uit naar de samenwerking. “Door de aanwezigheid van Logent op de Nederlandse markt en hun logistieke panden kunnen wij onze groei versnellen.” De Waal ziet de strategische samenwerking dan ook als een mooie, logische stap voor Misi, dat in 2022 een netto-omzet behaalde van 8,6 miljoen euro.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten