Homerr overgenomen door Vinted Go

Homerr overgenomen door Vinted Go

De Nederlandse duurzame pakketbezorger Homerr is overgenomen door Vinted Go, de verzendtak van Vinted. Welk bedrag gemoeid is met de overname, is niet bekend. Vooralsnog blijft Homerr opereren onder de eigen handelsnaam.

Homerr werd in 2016 opgericht en maakt gebruik van een buurtpuntennetwerk voor duurzame bezorging. Bij deze afhaalpunten kunnen consumenten in de Benelux producten inleveren of laten bezorgen. De bezorger maakt daarbij gebruik van vrije ruimtes in busjes die al door Nederland rijden, wat de CO2-uitstoot per pakket vermindert.

‘Vinted Go heeft nu afhaalpunten en pakketkluizen in 9 steden in Frankrijk.’

Vinted Go is een dochteronderneming van de Vinted Group. In 2022 werd het opgericht met het doel om goedkope, duurzame verzendopties te creëren. Het bedrijf rolt op dit moment een netwerk uit in Frankrijk, met pakketkluizen in 9 steden.

Schaalvergroting en uitbreiden expertise

Dankzij de overname van Homerr breiden de twee bedrijven hun expertise op het gebied van C2C-bezorging uit. “We werken al een tijdje nauw samen met Vinted Go en we zien een grote kans in het verdiepen van de samenwerking om onze groei te versnellen in het vormgeven van innovatieve leveringsoplossingen met een lagere impact op het klimaat”, vertellen Juriaan Mathijssen en Mark-Jan Pieterse, oprichters van Homerr.

‘We zien een grote kans in het verdiepen van de samenwerking om onze groei te versnellen.’

Daarnaast biedt de overname Homerr schaalvergroting. Voorlopig blijft Homerr opereren zoals het al deed. De oprichters blijven actief binnen het gecombineerde bedrijf, in senior functies.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten