Trakteer jij als een klant jarig is?

Trakteer jij als een klant jarig is?Toen deze week een van de redactieleden jarig was, kreeg hij van diverse webwinkels een mailtje met daarin niet alleen een geautomatiseerde felicitatie, maar ook een kortingscode of andere financiële meevaller. Zo’n cadeautje verleidt een klant natuurlijk om nog eens te gaan shoppen! Bied jij je klanten ook wat aan als ze jarig zijn?

Er zijn diverse momenten in een jaar waarop je als webwinkel kan inhaken op de actualiteit en de klant kan verleiden om je webshop weer eens een bezoekje te brengen. Zo zijn er de vele feestdagen waarbij je iets kan doen, maar natuurlijk ook de verjaardag van je klant! Die heeft in veel gevallen bij registratie al zijn geboortedatum opgegeven, dus jij kan die data perfect gebruiken voor een extra marketingmomentje.

Veel webwinkels doen dat al, dus waarom zou jij achterblijven? Zo heeft Bol.com een Flash-filmpje in elkaar geknutseld, waarbij mascotte Billie (of was het nou Ernie?) de jarige feliciteert en €2,50 korting aanbiedt op de volgende bestelling (mits het binnen veertien dagen gebeurt en Nederlandse boeken en babyproducten zijn uitgesloten).

kortingscode voor korting bij bol.com!

Concurrent Cosmox heeft voor de jarige ook wat leuks in petto. Bij hen krijg je namelijk 10% korting op je volgende bestelling (niet geldig op Nederlandstalige boeken, andere waardebonnen of kortingsacties en ook binnen veertien dagen te gebruiken). Cosmox pakt het dan misschien iets minder leuk aan dan Bol.com, maar door de code direct in de mail te plaatsen voorkomt het wel dat jarigen die geen zin hebben om een Flash-filmpje te openen en af te kijken de korting mislopen.

kortingscode voor korting bij cosmox!

Drogisterij.net pakte ook flink uit en geeft de jarige job maar liefst €7,50 korting. Hiervoor moet de klant wel iets bestellen met een minimale orderwaarde van 30 euro (exclusief verzendkosten) en ook hier is de actie maar veertien dagen geldig.

kortingscode voor korting bij drogisterij.net!

Online.nl (eigendom van T-Mobile) is een samenwerking aangegaan met Hema om de jarige klant een cadeautje aan te bieden, want die kan namelijk een gratis fotoalbum ter waarde van €16,95 bestellen bij het warenhuis. Een leuke geste, alleen is het wel een beetje jammer dat je als klant van online.nl hierdoor wel gedwongen wordt om een account aan te maken bij Hema.nl.

kortingscode voor gratis fotoalbum bij Hema!

Ben.nl heeft ook standaard iets voor de jarige mensen in petto. Via een van tevoren opgenomen filmpje word je gefeliciteerd met je verjaardag en krijg je die maand een aantal belminuten en sms’jes gratis. Ook zo’n leuke actie! Het is geen korting en in die zin geen lokkertje om je over te halen iets bij hen te bestellen, maar het zorgt er wellicht wel voor dat je mening over deze telecomprovider weer wat positiever wordt bijgesteld. Het kan een meer tevreden klant van je maken.

Wat doet jouw webwinkel?
We zijn benieuwd of jij je jarige klanten iets aanbiedt en zo ja, wat precies en hoe doe je dat? En bied je alleen de trouwe jarige klanten aan of gewoon iedereen die er een jaartje bij mag tellen? We kwamen in ieder geval deze verjaardagsextensie tegen voor webwinkels die op Magento draaien. Met deze plugin kun je je webwinkel-klanten een kortingscode meesturen zodat ze een percentage of een bedrag korting krijgen.

Maar hoe je het ook doet, maak niet dezelfde fout als de Rabobank om iets wat bedoeld is als leuk presentje zo nodeloos ingewikkeld te maken…

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten