Webwinkels haken in op covfefe

Webwinkels haken in op covfefe

Toen de Amerikaanse president Trump afgelopen week het woord ‘covfefe’ introduceerde, buitelden de Twitter-gebruikers over elkaar om hier grappen over te maken. Maar er waren ook wat gehaaide ondernemers die kans zagen om iets te verdienen aan covfefe.

Trump heeft er een handje van om ’s nachts via zijn eigen Twitter-account @realDonaldTrump los te gaan op alles wat er speelt in zijn wereld. In de nacht van dinsdag op woensdag stuurde hij de volgende tweet de wijde wereld in: “Despite the constant negative press covfefe”.

Twitter ging vervolgens los op deze ogenschijnlijke typefout en men bedacht allerlei inhakers, memes en betekenissen. Een dag later was de tweet helaas alweer verwijderd, maar de hilariteit was er niet minder om. Een aantal mensen zag er zelfs een heuse inkomstenbron in.

Covfefe.com

Een Amerikaan legde domeinnaam covfefe.com vast en liet die doorlinken naar zijn online shop bij Teespring, een webwinkel die gepersonaliseerde kleding en cadeau-artikelen verkoopt. In zijn webwinkel zijn nu tientallen producten, zoals t-shirts, truien, mokken en tassen, te bestellen waar ‘Covfefe’, al dan niet vergezeld door een leuke slogan, op is gedrukt.

Een covfefe-webwinkel.
Een covfefe-webwinkel.

Het populaire Twitter-account WeRateDogs is ook ingehaakt op de covfefe-hype. Het verkoopt voor 23 dollar een pet met daarop de tekst ‘Covfefe as fuck‘. En op Amazon zijn voor een paar dollar e-books te downloaden met titels als “Donald Trump’s best covfefe moments” en “Covfefe: a word by any other name”. Ook herbergt de ecommerce-gigant pareltjes als schoudertassen waarop de tekst “The nuclear code is covfefe” is gedrukt of mokken waarbij “coffee” is doorgestreept en er “covfefe” staat.

De tweet waar het allemaal mee begon...
De tweet waar het allemaal mee begon…
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten