menu
lightspeed ecommerce

Webwinkelsoftware Amazon Webstore in EU

Amazon Webstore webwinkelsoftware nu in EuropaAmazon lanceert haar eigen webwebwinkelsoftware, Amazon Webstore, nu ook in Europa. Verkopers en
fabrikanten, zowel groot als klein, kunnen hun eigen producten  verkopen
via een multichannel webwinkel die gemakkelijk te ontwerpen, bouwen en
onderhouden is. Wat zullen we hiervan in Nederland gaan merken?

Met Amazon Webstore zal het bedrijf de directe concurrentie aan kunnen gaan met webwinkelsoftware-aanbieders. In Nederland is dit een zeer sterke compacte markt van tientallen spelers die elk vrij unieke diensten en klantenservice bieden en naar alle waarschijnlijkheid niet zomaar door Amazon van de troon worden gestoten.

Op de lange termijn is het lastig te voorspellen met hoeveel agressie de reus de markt zal willen veroveren, maar in Amerika heeft het de groei van Shopify in ieder geval niet kunnen stoppen. In Frankrijk en Duitsland zijn er veel ondernemers actief met eBay-winkels, hostingaanbieders zoals Strato, of aanbieders die puur Prestashop-installaties bieden en waarmee Amazon waarschijnlijk wel vrijwel direct de concurrentie zou kunnen aangaan, zoals het momenteel ook in Amerika al doet.

Webwinkelsoftware combineert andere diensten
De Amazon Webstore integreert uiteraard ook andere diensten van Amazon, zoals diens Europese marktplaatsen (amazon.de, amazon.co.uk, amazon.fr, amazon.it en amazon.es) en Amazon Shipping naar zesentwintig Europese landen. Klinkt goed natuurlijk, aan de andere kant lijken webwinkeliers ook regelmatig sceptisch naar dit soort diensten van grote megalomane partijen te kijken. Zo kiezen veel webwinkeliers er niet voor om gebruik te maken van het Bol.com partnerprogramma, ondanks dat ze denken dat het extra verkopen zou kunnen opleveren, omdat ze bang zijn dat ze dan vooral ook veel data leveren aan een potentiële nieuwe concurrent. Bij Amazon zal deze gedachte niet anders zijn.

Amazon Webstore nog niet erg Nederlands
Bedrijven als Marks and Spencer, Samsonite, Karen Millen en MTV maken al  gebruik van de webwinkelsoftware Amazon Webstore, zo meldt de de ecommerce-gigant binnen persberichten. Amazon Webstore kost 25 dollar per maand exclusief transactiekosten. Wat de kosten precies zijn voor een iDeal-betaling, en of iDeal er zelfs bij de lancering al in is geïntegreerd is in de webwinkelsoftware nog maar de vraag. Momenteel is Amazon met de webwinkel zelf ook nog niet in ons land actief en alhoewel die lancering er volgens alle geruchten wel aan zit te komen is het onduidelijk in hoeverre dat ook gelijk effect heeft op andere diensten, zoals deze Webstore.

“Ons doel is om ervoor te zorgen dat op de lange termijn het online verkopen van producten zo gemakkelijk mogelijk is”, aldus Bodo Kipper, director of merchant services bij Amazon. “Met Amazon Webstore, kunnen we verkopers en fabrikanten nu een efficiënte en goedkopere manier aanbieden waarmee ze hun eigen ecommerce-zaak kunnen bouwen en uitbreiden.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch