Amazon bereikt 7 miljoen Nederlanders

Amazon bereikt 7 miljoen Nederlanders

Amazon wist afgelopen maand haar bereik in Nederland te verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. In november bereikte de ecommerce-gigant 7,3 miljoen Nederlanders. Dit komt neer op 45 procent van alle online gebruikers in ons land.

Aan het begin van dit jaar wist Amazon nog ‘maar’ 3,8 miljoen Nederlanders in die maand te bereiken. Het eindigde daarmee op de 28e plek van de top vijftig uit het Nederlands Online Bereiksonderzoek van Vinex.

De afgelopen maand eindigde het echter op de 14e plek en het is daarmee de enige grote website die zo’n grote ontwikkeling heeft gemaakt het afgelopen jaar. Deze sprong kan natuurlijk niet los worden gezien van de lancering van Amazon.nl afgelopen maart.

Amazon’s bereik in Nederland groeide flink.

Want na die maand liep het bereik van Amazon in Nederland gestaag omhoog. Zo hing het tot de zomervakantie rond de 5 miljoen en steeg het in oktober naar 6,6 miljoen Nederlanders. Dat was ook de maand waarin de ecommerce-gigant de Prime Days organiseerde; die vonden dit jaar op 13 en 14 oktober plaats.

Bereik Coolblue en Bol.com stijgen met 1 miljoen

Emerce maakt de vergelijking met Coolblue, dat begin dit jaar 4 miljoen mensen wist te bereiken en in de afgelopen maand 5 miljoen. Een andere grote Nederlandse webwinkel liet een soortgelijke trend zien: het bereik van Bol.com groeide van 10,6 miljoen naar 11,6 miljoen. Het is hiermee volgens Vinex de grootste website van Nederland.

Bol.com is de grootste website van Nederland.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten