Amazon.nl officieel van start

Amazon.nl officieel van start

Amazon heeft vandaag officieel haar Nederlandse webwinkel Amazon.nl gelanceerd. In plaats van alleen e-books en e-readers verkoopt de ecommerce-gigant nu tal van producten.  In categorieën als elektronica, speelgoed, mode, gereedschap en levensmiddelen gaat Amazon nu de concurrentie aan met spelers als Bol.com, Coolblue en Wehkamp.

Dat Amazon.nl gelanceerd zou worden was al langer bekend. In oktober vorig jaar kwam het bericht dat Amazon in 2020 met een ‘ volwaardige webwinkel‘ zou komen. En toen het platform zich in januari van dit jaar openstelde voor externe verkopers, werd duidelijk dat de officiële lancering niet lang op zich zou laten wachten.

Concurrenten passen zich aan aan Amazon

Amazon staat in andere landen bekend om haar riante aanbod en lage prijzen. Concurrenten uit Nederland zijn dus op hun hoede. Zo heeft Bol.com de commissies op sommige productcategorieën al verlaagd en maakt het sinds deze week meer reclame voor haar rol als platform voor externe verkopers. En waar Amazon deze week stunt met speciale ‘launch-aanbiedingen’, daar is het sommigen al opgevallen dat Bol.com met enkele producten mee zakt in de prijs.

Amazon Prime

Amazon is ook maar gelijk begonnen met het aanbieden van Amazon Prime. Voor €2,99 per maand krijgen Prime-leden onbeperkt gratis bezorging zonder minimale bestelwaarde (voor producten verkocht en verzonden door Amazon zelf), toegang tot de videostreamingdienst Prime Video, gratis games met Twitch Prime en onbeperkte opslag van foto’s met Amazon Photos.

Wat gaat Bol.com Select doen nu Amazon Prime er is voor €2,99 per maand?

Met de komst van Amazon Prime wordt het interessant wat dit doet voor bijvoorbeeld Bol.com Select. Gaat deze premiumdienst van Bol.com goedkoper worden of wordt het aanbod van extraatjes uitgebreid? En wat doet de komst van Prime Video met het ledenaantal van Netflix en Videoland?

Amazon.nl: "Groot aanbod, kleine prijzen"
Amazon.nl: “Groot aanbod, kleine prijzen”
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten