Amazon zoekt Nederlands distributiecentrum

Amazon zoekt Nederlands distributiecentrum

Amazon wil een distributiecentrum in Nederland openen van maar liefst 100.000 vierkante meter. De ecommerce-reus is hier sinds 2015 actief en heeft sinds 2020 een volwaardige Nederlandse webshop. Momenteel levert het de meeste bestellingen vanuit een bezorgcentrum op Schiphol, terwijl de producten uit Duitsland komen.

Met een eigen distributiecentrum moet hier dus verandering in komen. Dit onthulden bronnen in de logistieke vastgoedwereld aan Vastgoedmarkt. Verdere details zijn niet bekendgemaakt. Het is ook niet bekend wanneer Amazon het megapand wil betrekken. Wel gaven de bronnen aan dat dergelijke locaties zeer schaars zijn.

Amazon rukt op in ons land

Fysieke aanwezigheid is niet helemaal nieuw in Nederland. Amazon had al een distributiecentrum op het industrieterrein Avantis, dat op de grens tussen Heerlen en Aken is gevestigd. Hoewel Amazon hier zowel Nederlands als Duits personeel werft, richt het zich qua verkoop op de Duitse markt. De Nederlandse orders worden doorgaans vanuit een bezorgcentrum op Schiphol verwerkt.

Bol.com nog grootste marktaandeel.

De Nederlandse tak groeit de afgelopen jaren flink. Met een omzet van 1 miljard euro in 2021 bemachtigde de webgigant de vierde plek in de meest recente Twinkle100. Hierbij liet het concurrenten Zalando en Wehkamp achter zich. Alleen Bol.com heeft nog in ons land nog een groter marktaandeel.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten