Amazon opent fulfilmentcenter in Nederland

Amazon opent fulfilmentcenter in Nederland

Amazon heeft haar eerste Nederlandse fulfilmentcenter geopend in Almelo. De online gigant huurt het gebouw van de Nederlandse supplychain-dienstverlener Bleckmann. De Nederlandse speler gaat de operationele werkzaamheden van het fulfilmentcenter verzorgen.

Vorige maand werd al bekend dat Amazon een distributiecentrum in ons land wilde openen. Het bedrijf opereerde tot voor kort in Nederland vanuit een sorteercentrum in Rozenburg, met producten uit Duitsland.

Tot 25.000 pakketten per dag

Het nieuwe fulfilmentcenter is vlakbij de Duitse grens gevestigd, waardoor het makkelijk aansluit op het internationale logistieke netwerk van de online marktplaats. Met een opslagruimte van 2.200 kubieke meter kan Amazon tot 25.000 pakketten per dag verwerken.

‘De opening van het lokale fulfilmentcenter is een belangrijke mijlpaal.’

Het bedrijf verwacht op termijn bijna 170 medewerkers in te huren in de nieuwe locatie. Daarnaast wil het meer Nederlandse merken gaan toevoegen aan het assortiment. “De opening van ons lokale fulfilmentcenter is een belangrijke mijlpaal, waarmee we de geweldige ontvangst van Amazon.nl door Nederlandse klanten sinds onze lancering in Nederland in 2020 bestendigen”, aldus Roeland Donker, Country Manager bij Amazon Nederland.

Snellere levering Nederlandse producten

“We zijn uitgegroeid tot een van de toonaangevende online winkels in Nederland. Het magazijn stelt ons in staat om nieuwe gewaardeerde Nederlandse en internationale merken aan ons assortiment toe te voegen en hun producten sneller te leveren. Deze stap zal ons helpen om het meest klantgerichte bedrijf van Nederland te worden.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten