Amazon.nl open voor externe verkopers

Amazon.nl open voor externe verkopers

Amazon komt dit jaar definitief naar Nederland en daarom opent het haar deuren alvast voor externe verkopers. Zowel Nederlandse als buitenlandse webwinkeliers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden als ze hun producten via Amazon.nl willen verkopen.

In oktober vorig jaar werd bekend dat Amazon nu echt naar Nederland zou komen. Een officiële lanceringsdatum is echter nog steeds niet bekend, maar webwinkeliers kunnen zich nu wel aanmelden op Services.amazon.nl.

39 euro per maand

Verkopen via Amazon kost 39 euro (exclusief btw) per maand en het is met één account ook mogelijk om te verkopen via alle Amazon-markten in Europa. Voor wie slechts een paar producten verkoopt, is het ook mogelijk om een ‘individuele verkoper’ te worden. Zo’n Amazon Basic-account is voor verkopers die van plan zijn om minder dan 40 artikelen per maand te verkopen. Ze betalen dan ook alleen als ze iets verkopen: 99 cent per verkocht artikel en een zogeheten verwijzingsvergoeding.

Meer dan de helft verkocht door externe verkopers

Momenteel wordt meer dan de helft van de verkopen op Amazon wereldwijd aangeboden door externe aanbieders. Alleen al in Europa werd er in 2018 via Amazon voor 6,9 miljard euro verkocht door het mkb.

Roeland Donker, countrymanager Benelux voor Amazon, noemt het openzetten van de digitale deuren voor externe verkopers slechts een eerste stap. “We zijn ervan overtuigd dat wij het vertrouwen van de Nederlandse klant kunnen winnen met een ruim assortiment, scherpe prijzen en snelle en betrouwbare bezorging.”

Amazon in Nederland

Het was jarenlang stil rond de Nederlandse Amazon, maar in november 2014 werd het mogelijk om ebooks en de Kindle, de e-reader van Amazon, via dit domein te bestellen. Sinds 2016 werd de Nederlandse klant vooral bediend via Amazon.de, toen productpagina’s werden vertaald en in 2018 zelfs iDeal werd aangeboden. Een jaar daarvoor was het voor Nederlandse consumenten al mogelijk om een Amazon Prime-abonnement te nemen.

Update 10 maart 2020: Amazon is nu officieel van start in Nederland.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten