Amazon.nl volgend jaar volwaardige webwinkel

Amazon.nl volgend jaar volwaardige webwinkel

Amazon.nl gaat vanaf volgend jaar meer dan alleen e-books verkopen. De populaire webwinkel zal dan namelijk duizenden andere producten gaan bezorgen. De vertaalde en compleet aan Nederland aangepaste versie van Amazon.de blijft waarschijnlijk nog even bestaan.

Jarenlang was het een hot topic in de Nederlandse ecommerce, totdat het een cliché werd: de komst van Amazon naar Nederland. Terwijl de Amerikaanse gigant eigenlijk al lang in Nederland actief was, al was het niet via een verkoop van duizenden producten via Amazon.nl.

Amazon was al actief in Nederland

Amazon.nl was al enkele jaren een webwinkel waar Nederlandse klanten e-books en Kindle, de bekende e-reader van Amazon, konden bestellen. Daarnaast is het vorig jaar begonnen met het vertalen van zo’n 2 miljoen productpagina’s uit het Duits naar het Nederlands, zodat Nederlandse klanten nog beter bediend konden worden op Amazon.de. De toevoeging van iDeal als betaalmethode moest daar ook bij helpen.

Maar in 2020 is het dan echt officieel. Nederland krijgt dan een gelokaliseerde website, zoals grote ecommerce-landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland die ook al jaren hebben. Het nieuws is naar buiten gekomen via een interne mededeling aan Amazon-leveranciers, die onder meer werd gedeeld via een besloten Amazon-groep op LinkedIn.

Amazon levert vanuit Nederland

Uit die mededeling blijkt dat Nederlandse leveranciers en verkopers alvast een ‘central account’ voor ons land kunnen aanmaken. Een andere LinkedIn-post, die van Bart Beekhuizen van DivisionM, die verantwoordelijk lijkt voor de interne mededeling op LinkedIn, suggereert dat Amazon ook zal gaan leveren vanuit ons land.

Same-day-delivery dankzij magazijn in Nederland

“Amazon had tot op heden vooral een flinke achterstand op partijen als Bol.com, Coolblue en Wehkamp door de relatieve ‘langzame’ levering vanuit Duitsland. Daarom zal Amazon ook gaan leveren vanuit een magazijn in Nederland, waardoor next-day- en same-day-delivery ook standaard wordt. De bezorging zal (voorlopig) via pakketbezorgers als PostNL en DHL geregeld worden, maar het is zeker niet uit te sluiten dat Amazon op termijn zelf grip wil hebben op dit proces en kiest voor eigen bezorgers.”

Update 10 maart 2020: Amazon is nu officieel van start in Nederland.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten