Amazon.de test betalen via iDeal

Amazon.de test betalen via iDeal

Amazon.de is begonnen met het accepteren van iDeal-betalingen. Nog niet voor alle Nederlandse klanten, want het gaat vooralsnog om een experiment. Deze zet lijkt echter wel aan te geven dat Amazon steeds meer haar aandacht voor Nederland stopt in de Duitse website in plaats van in Amazon.nl.

Dat Amazon iDeal-betalingen is beginnen te accepteren, werd ontdekt door een gebruiker van Tweakers. Toen werd ook gelijk duidelijk dat de populaire betaalmethode nog niet door alle Nederlandse Amazon-bezoekers is te gebruiken. “Het lijkt wel dat Amazon dit stilletjes ingevoerd heeft, ik ben in ieder geval blij dat ik nu nog makkelijker betalingen kan doen”, aldus de ’tweaker’.

Amazon heeft zelf nog niks naar buiten toe gebracht over het toevoegen van iDeal als betaalmethode, hoe groot het experiment is en hoe lang ’t gaat duren. Ook staat er op de informatiepagina over geaccepteerde betaalmethoden vooralsnog niks over de in Nederland razend populaire betaalmethode.

Aandacht weg van Amazon.nl

Drie jaar geleden werd Amazon.nl officieel gelanceerd, maar sindsdien is de Nederlandse Amazon eigenlijk niks meer geweest dan een verzameling van e-books en e-readers. Maar in diezelfde tijd heeft het Amerikaanse bedrijf weliswaar niet stilgezeten op het Nederlandse front. Alleen ging die aandacht voor onze consumenten telkens uit naar het aanpassen van Amazon.de. De Duitse website werd bijvoorbeeld vertaald, de mobiele shopping-app kwam beschikbaar in het Nederlands, acceptgiro’s werden geaccepteerd en aankopen kunnen in Nederland bij de pick-upshops van DPD worden opgehaald.

iDeal als betaalmethode op Amazon.de
Screenshot van Tweakers-gebruiker Ketho.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten