Amazon.de nu in ’t Nederlands en met Dash-button

Amazon.de nu in ’t Nederlands en met Dash-button

Amazon heeft haar activiteiten in Europa stevig uitgebreid. De Dash Buttons, waarmee consumenten gemakkelijk producten in huis kunnen bijbestellen, zijn nu voor het eerst buiten Amerika te koop, in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk. Ook biedt het de Duitse website voortaan aan in het Nederlands.

Het is nog steeds de vraag wat Amazon nou precies wil met Nederland. In november 2014 werd eindelijk Amazon.nl gelanceerd, maar het aanbod bestaat – nog steeds – uit e-books en e-readers. En dit jaar kwam Amazon met de verrassende onthulling dat het haar netwerk van afhaalpunten in de Benelux stevig uitbreidde: er kwamen 750 locaties bij in ons land en een even groot aantal in België en Luxemburg samen.

Amazon.nl met groter aanbod?

Maar voor wat? De e-readers van Amazon.nl zullen nou ook weer niet zo gretig aftrek vinden dat daar honderden afhaalpunten voor nodig zijn. Het kan zijn dat Amazon binnenkort met een groot aanbod van producten op Amazon.nl komt, iets wat eerder ook werd gedacht door vacatures waaruit blijkt dat Amazon op zoek is naar mensen die teksten vertalen naar het Nederlands.

Vooralsnog lijkt het om iets anders te gaan. Amazon.de is nu ook in het Nederlands beschikbaar. De Amerikaanse retailer heeft naast de navigatie-opties ook miljoenen productnamen vertaald naar het Nederlands. En klanten die de klantenservice van Amazon.de mailen, krijgen nu ook netjes in het Nederlands een antwoord terug.

https://youtu.be/-OzS_Y35K4c

Amazon Dash Button te koop in Europa

Blijft Amazon in ons land dan toch meer focussen op Amazon.de? Die site heeft er in ieder geval weer wat nieuws bij. Net als Amazon.co.uk en Amazon.at verkoopt het nu de Amazon Dash Button. Dit is een koopknop waarmee consumenten gemakkelijk boodschappen kunnen bijbestellen. De Dash Button is programmeerbaar en er zijn al diverse merken die hun eigen variant hebben. Zo zou een Amazon-klant een Ariel-knop op de wasmachine kunnen plakken en zo met één druk op de knop het wasmiddel bijbestellen als die blijkt op te zijn.

Amazon Dash te koop

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten