menu
Amazon

Amazon.de accepteert automatische incasso

Consumenten in Nederland kunnen vanaf nu ook met automatische incasso betalen bij Amazon Duitsland. Dit is vooral handig voor mensen die geen creditcard hebben. De Nederlandse Amazon-website biedt helaas geen automatische incasso, daar moeten e-books en dergelijken nog met de creditcard afgerekend worden.

Wie ingelogd is op Amazon.de, kan nu een extra betaalmethode toevoegen. Kon er tot voor kort alleen een creditcard aan het Amazon-account toegevoegd worden, nu is er ook de mogelijkheid om een bankrekening toe te voegen. Na het invullen van de BIC-code, het IBAN-nummer en de naam van de rekeninghouder, is de optie tot automatische incasso toegevoegd en hoeft er dus geen creditcard meer worden getrokken om producten bij Amazon.de te kunnen betalen.

De notoire Amazon.de-klanten in ons land zullen al lang hun artikelen met creditcard betalen, maar de toegevoegde optie van automatische incasso kan consumenten over de streep trekken die eerder niet bij Amazon bestelden, omdat ze bijvoorbeeld niet in het bezit zijn van een creditcard.

Amazon Nederland geen automatische incasso

Het is daarmee wel extra jammer dat Amazon deze betaalmethode niet mogelijk heeft gemaakt op Amazon Nederland, de webwinkel die ons persoonlijk sowieso nog weinig boeit vanwege het summiere aanbod. Een halfjaar geleden waren we dan ook blij verrast toen Amazon.de werd vertaald naar het Nederlands.

Automatische incasso bij Amazon
Automatische incasso bij Amazon.

Tags

Verder lezen

Reacties

  • Schuitman Jeroen Laurens

    niet correct vlgs mij. Je kan inderdaad wel je bankgegevens invullen om die te gebruiken als betalingsoptie. Als je echter aangeeft per automatische incasso te willen betalen dan wordt dit niet toegestaan. Zelfs als je 2 of drie verschillende bankrekeningen opgeeft krijg je dezelfde mededeling. Wellicht dat het enkel voor de in Duitsland gevestigde klanten mogelijk is, voor Nederlanders in ieder geval niet.

    • Alex Bentvelzen

      Amazon is bezig met een test met Ideal, met maar een paar cliënten. Als deze test goed verloopt zal Amazon Ideal voor alle cliënten van Ideal open stellen