Amazon.de accepteert automatische incasso

Amazon.de accepteert automatische incasso

Consumenten in Nederland kunnen vanaf nu ook met automatische incasso betalen bij Amazon Duitsland. Dit is vooral handig voor mensen die geen creditcard hebben. De Nederlandse Amazon-website biedt helaas geen automatische incasso, daar moeten e-books en dergelijken nog met de creditcard afgerekend worden.

Wie ingelogd is op Amazon.de, kan nu een extra betaalmethode toevoegen. Kon er tot voor kort alleen een creditcard aan het Amazon-account toegevoegd worden, nu is er ook de mogelijkheid om een bankrekening toe te voegen. Na het invullen van de BIC-code, het IBAN-nummer en de naam van de rekeninghouder, is de optie tot automatische incasso toegevoegd en hoeft er dus geen creditcard meer worden getrokken om producten bij Amazon.de te kunnen betalen.

De notoire Amazon.de-klanten in ons land zullen al lang hun artikelen met creditcard betalen, maar de toegevoegde optie van automatische incasso kan consumenten over de streep trekken die eerder niet bij Amazon bestelden, omdat ze bijvoorbeeld niet in het bezit zijn van een creditcard.

Amazon Nederland geen automatische incasso

Het is daarmee wel extra jammer dat Amazon deze betaalmethode niet mogelijk heeft gemaakt op Amazon Nederland, de webwinkel die ons persoonlijk sowieso nog weinig boeit vanwege het summiere aanbod. Een halfjaar geleden waren we dan ook blij verrast toen Amazon.de werd vertaald naar het Nederlands.

Automatische incasso bij Amazon
Automatische incasso bij Amazon.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten