Amazon start Europees groeiprogramma

Amazon start Europees groeiprogramma

Deze week lanceert Amazon een nieuw aanbod genaamd de European Expansion Accelerator (EEA). Met de nieuwe functie kunnen verkopers gemakkelijk uitbreiden naar negen Amazon-marktplaatsen in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Naar eigen zeggen werd er al jaren naar de nieuwe functie van de online marktplaats gevraagd. “EEA is een oplossing die onze vekooppartners al jaren misten; om te groeien en miljoenen nieuwe producten aan te bieden aan Amazon-klanten in meerdere winkels. We zijn blij dat we deze stap met twee klikken nu kunnen aanbieden aan verkopers in Europa, zodat zij hun bedrijven met Amazon kunnen uitbreiden”, aldus Xavier Flamand, VP Seller Services Europe.

Automatisch uitgevoerd

Via een pagina in de Seller Central van Amazon krijgen verkopers een overzicht van de marktplaatsen waar ze hun producten nog niet verkopen. Vervolgens kunnen ze eenvoudig naar deze winkels uitbreiden door ze te selecteren. De accountregistratie, vertaling, listing, set-up, verzendconfiguratie, productbeschikbaarheid en catalogus aanpassingen worden binnen drie werkdagen automatisch uitgevoerd.

Verkopers kunnen naar alle marktplaatsen uitbreiden of maar één selecteren.

EEA maakt gebruik van bestaande Amazon-tools, zoals List-Once-Sell Globally en Build International Listings. Hierdoor hoeven verkopers deze tools niet meer zelf te gebruiken. Verkopers kunnen uitbreiden naar alle Europese Amazon-marktplaatsen, of er slechts één kiezen.

Voor verkopers op een Europese marktplaats

De functie is gratis te gebruiken en beschikbaar voor verkopers die al verkopen op ten minste een van de Europese Amazon-marktplaatsen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, Polen, Zweden, België of het VK. Terwijl verkopers hun verkoopkanalen gemakkelijk kunnen uitbreiden, profiteren klanten van miljoenen nieuwe producten.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten