menu
lightspeed ecommerce

Wat is de volgende overname van Amazon?

Wat is de volgende overname van webwinkel Amazon?Recent heeft Amazon nog enkele grote overnames gedaan maar het bedrijf zit niet stil en weet als geen ander wat de komende jaren interessant zal zijn. Maar wat zal nu de volgende grote overname van deze grootste webwinkel zijn?

 

Amazon.com is trendzetter en pionier op het hoogste niveau op het gebied van ecommerce. Deze webwinkel is al ruim 15 jaar actief en daarmee een van de eerste grote webwinkels. Het werd met name een succes door gedurfd ondernemerschap op het gebied van affiliates, samenwerkingen en een enorme internationale groei. De webwinkel heeft inmiddels met alle websites bij elkaar 77 miljoen bezoekers en is daarmee een van de grootste internetbedrijven die er bestaan. 

 
Groei door overnames
Dat hebben ze niet enkel zelf gered maar de groei bestaat voor een groot gedeelte uit succesvolle overnames. Zo heeft Amazon vorig jaar de internetgigant Zappos.com gekocht voor 847 miljoen dollar, recent Woot.com, de grote “daily deal” website en hét voorbeeld voor bijvoorbeeld een iBood. Daarmee is het overnamepad van Amazon zeker nog niet ten einde want het is nu bezig met de overnames van fashionwebsite BuyVIP en het bedrijf Quidsi, onder andere actief met Soap.com.
 
Waarschijnlijk staan er al weer nieuwe overnames voor de deur. Online wordt er al volop over gesproken. Enkele kanshebbers die veel genoemd worden:
 
Drugstore.com
Welzijn, vitaminepillen, homeopatische middelen en zelfs echte medicijnen worden gezien als dé markt van de nabije toekomst en Drugstore is een van de eerste en grotere spelers in deze markt. Met een beurswaarde van 180 miljoen dollar een van de meest genoemde partijen voor mogelijke overname.
 
Blue Nile
Een webwinkel met de beste klasse juwelen en diamanten, soms voor duizenden euros per stuk en online te bestellen via de webwinkel. In het derde kwartaal bijna 3 miljoen dollar winst en met innovatieve ontwikkelingen als een nieuwe iPhone applicatie en goede verspreiding van locaties naast Amerika al actief in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa.
 
Netflix
Een online videotheek waar je voor een vast bedrag per maand onbeperkt films en TV programma´s kunt bekijken. Direct te streamen of te bekijken op je eigen TV. Het bedrijf wordt al jaren als mogelijke overname kandidaat van Amazon genoemd maar tot op heden werkt Amazon zelf aan dit soort mogelijkheden. Tot nu toe nog zonder groot succes dus de kans blijft aanwezig.
 
Groupon
De laatste aanbiedingen en (volume) kortingscouponnen op het internet. Het is recent ook in Nederland actief geworden en is momenteel zeer actief webwinkels het zoeken voor mogelijke acties. Het bedrijf is in Nederland nog niet echt op gang maar het bedrijf is wel al veel actief op het Google reclamenetwerk. In Amerika en het Verenigd Koninkrijk is Groupon al enorm hot!
 
Dromen zijn bedrog?
Zelf schreef ik eerder over het verkopen van je bedrijf aan Google, maar naast het dagdromen over het verkopen van je bedrijf aan Amazon, is het ook interessant om te zien waarom Amazon deze bedrijven koopt. Er valt zeker te leren van de collega ecommerce bedrijven aan de andere kant van de oceaan. Zo hebben Woot.com en iBood regelmatig contact en Bol.com heeft veel van de techniek van Amazon succesvol kunnen overnemen. Wat maakt nu dat Amazon in de nieuwste overnames vertrouwen heeft dat juist deze bedrijven gaan groeien of geld gaan opleveren in de toekomst en vooral, wat kunnen wij hiervan leren? 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan