menu
lightspeed ecommerce

PSP GlobalCollect breidt uit in Azië en Australië

PSP GlobalCollect breidt uit in Azië en AustraliëGlobalCollect gaat verder uitbreiden in de Azië-Pacifische regio. Er worden kantoren geopend in Japan en Australië. De payment service provider, die zowel actief is op de ecommerce- als op de mcommerce-markt, ziet de uitbreiding als een mogelijkheid om ‘nog beter z’n kennis van betalen over te brengen in een regio die de meeste groei in online handel meemaakt’.

Om de uitbreiding nog meer duiding mee te geven, toont GlobalCollect de laatste cijfers van deze twee landen. Zo wordt verwacht dat de ecommercebranche in Japan gaat groeien van omgerekend 95 miljard euro in 2012 naar 135 miljard in 2016. “En vorig jaar was mcommerce goed voor bijna een kwart van alle online gehaalde omzet in Japan. De toenemende aanwezigheid van mcommerce zal de totale omzet in ecommerce flink stuwen de komende jaren.”

Ook voor Australië zullen de cijfers hoopgevend zijn voor de internationaal opererende psp. “De mcommerce-tak in Australië is gegroeid van 115 miljoen in 2010 naar 4,1 miljard euro in 2012. De verwachting is dat dit door toenemend gebruik van smartphones nog verder al groeien. In 2012 was ecommerce goed voor 6,3% van de gehele retail-omzet in Australië, daar waar het in 2011 nog om 5,5% ging.”

“Met online retail die snel groeit in de gehele Azië-Pacifische regio, zien we een toegenomen vraag naar onze diensten”, zo legt general manager Mark Patrick uit. “We weten dat de meest geschikte manier om onze ervaring en kennis te kunnen delen met specifieke markten inhoudt dat we onszelf volledig onderdompelen in die markt.”

GlobalCollect, in Nederland begonnen
GlobalCollect is een van oorsprong Nederlands bedrijf -het was ooit een afdeling van TNT en heeft het hoofdkantoor nu nog steeds in Amsterdam staan- en behandelt tegenwoordig meer dan 14 miljard dollar aan internationale ecommerce-transacties. Het accepteert betalingen van meer dan 170 landen in meer dan 170 valuta.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch