Sprinque breidt uit in Europa

Sprinque breidt uit in Europa

Het Nederlandse b2b-betalingsplatform Sprinque kondigt vandaag een uitbreiding naar Duitsland en Spanje aan. Het is de eerste uitbreiding van het bedrijf, maar het wil zich snel verder uitbreiden naar andere landen. Zo hoopt het de Europese markt te veroveren met een alternatief financieringsmodel.

Sprinque ontstond in Amsterdam in 2021. De payment service provider stelt verkopers in staat om betalen op rekening aan te bieden aan b2b-kopers met betalingstermijnen van 30, 60 0f 90 dagen. De oplossing kan worden geïntegreerd via APIs of met ecommerce-plugins. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor transacties via offline verkoopkanalen.

Het platform richt zich nu op verkopers in Nederland, Spanje en Duitsland.

Verkopers kunnen het platform in heel Europa en daarbuiten inzetten om zo internationaal te groeien. Dankzij de uitbreiding richt Sprinque zich nu op verkopers in Nederland, Spanje en Duitsland. Het wil snel verder uitbreiden naar andere markten.

Financiering van €26 miljoen euro

Eerder dit jaar haalde het platform 6 miljoen euro op in een seed-financieringsronde. Daarnaast verkreeg het een kredietfaciliteit van 20 miljoen euro. Met de kredietfaciliteit kan het bedrijf transacties financieren ter waarde van ongeveer 200 miljoen euro per jaar.

Nieuwe kantoren in Berlijn en Madrid

Met deze financiering kan Sprinque nu internationaal uitbreiden. Het bedrijf opent kantoren in Berlijn en Madrid. “We zijn er trots op date we ons bedrijf al na twee jaar kunnen uitbreiden door heel Europa. We willen niet alleen groeien als bedrijf, maar ook een baken zijn voor het Nederlandse fintech en startup-ecosysteem”, vertelt Mark Holleman, medeoprichter en CPO.

‘B2b-handel en -betalingen hebben de afgelopen eeuw weinig innovatie gekend.’

“De missie van Sprinque is verkopers in staat stellen krediet en betalingen te gebruiken als een strategisch instrument om een bloeiend, grensoverschrijdend bedrijf op te bouwen. De uitdaging is enorm. B2b-handel, -betalingen en -kredieten hebben de afgelopen eeuw heel weinig innovatie gekend.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten