Europese betaalorganisatie Payments Europe opgericht

Europese betaalorganisatie Payments Europe opgericht

De Europese ecommerce-wereld is weer een vereniging rijker. Deze week is Payments Europe opgericht, een associatie gevormd door Europese en wereldwijde payment solution providers. De organisatie wil hun belangen behartigen en voor een rechtvaardig regelgevingskader in Europa strijden.

Op dit moment wordt Payments Europe gevormd door 13 betaalpartijen, waaronder grote namen als BNP Paribas, Mastercard, Visa en Deutsche Kreditbank. De nieuwe associatie zegt als doel te hebben om een dynamisch, concurrerend en consumentgericht betaallandschap in Europa te stimuleren.

Beter begrip van vierpartijen-kaartschema

Daarnaast wil Payments Europe zorgen voor beter begrip van de “complexiteit en inherente waarde die het businessmodel van het vierpartijen-kaartschema biedt aan alle partijen in het betalingsecosysteem”. Zo’n schema slaat op de situatie waarbij vier partijen, namelijk de uitgevende bank, de bank van een merchant, de retailer en de gebruiker van de kaart, betrokken zijn.

Eerste keer dat industrie zich bundelt in vereniging

“Dit is de eerste keer dat de Europese en wereldwijde betaalindustrie samenkomt in een vereniging om EU-beleidsmakers een gemeenschappelijk beeld te geven van de kwesties die voor onze branche belangrijk zijn”, zo zegt bestuurslid Kurt Gjesten van Card Payment Sweden. “Wij zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe vereniging een echte bijdrage zal kunnen leveren aan toekomstige EU-beleidsdebatten.”

70 miljard kaartbetalingen in EU in 2017

Twee jaar terug werden bijna 70 miljard betalingen in de Europese Unie gedaan met een betaalkaart. Deze methode is dan ook de meest populaire elektronische betaalmethode in Europe, goed voor meer dan de helft van alle cashloze transacties. De laatste jaren zijn er natuurlijk heel wat alternatieve betaaloplossingen bijgekomen op de markt, maar kaartbetalingen vormen nog steeds een van de snelst groeiende cashloze betaalmethoden, zo zegt de nieuwe associatie.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten