Buckaroo opent kantoor in België

Buckaroo opent kantoor in België

Buckaroo opent vandaar haar kantoor in Brussel. De Nederlandse payment service provider ziet ons land als groeimarkt voor verdere uitbreiding in Europa. De aanwezigheid van Buckaroo in ons land komt niet helemaal uit de lucht vallen; het werkt al samen met Bancontact Payconiq Company, POM en de Rode Duivels.

Volgens het bedrijf is de uitbreiding een logisch gevolg van de groeiende vraag van Belgische ondernemers naar online betaaloplossingen. CEO Paul Scholten licht toe: “In België kocht men maar liefst een derde meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De branches die de groei doormaken komen sterk overeen met die in de Nederlandse markt. Met onze betaaldiensten kunnen we die groei voor Belgische ondernemers nog beter faciliteren.”

Samenwerking met Bancontact Payconiq

Zoals gezegd, heeft Buckaroo al wat stappen gezet voor de introductie in ons land. Zo ging het een samenwerking aan met Bancontact Payconiq Company. Hierdoor werd het in juli vorig jaar de eerste aanbieder van Wallet Initiated Payments. Hiermee kunnen bedrijven die Belgische betalingen verwerken via Buckaroo gebruikmaken van OneClickPayments en Recurring Payments via Bancontact.

Buckaroo is de eerste die Bancontact WIP aanbiedt.

Rode Duivels verkoopt tickets met Buckaroo

Naast het aanbieden van WIP, is Buckaroo ook Bancontact acquirer, waardoor directe koppelingen met betaaloplossingen mogelijk zijn. Het Nederlandse bedrijf heeft de eerste klanten uit ons land aan aangesloten. Een van hen is de Belgische Voetbalbond, die de betaaldienst gebruikt om tickets te verkopen voor wedstrijden van de Rode Duivels en de Red Flames.

10% omzet uit België aan het eind van dit jaar

Tegenover De Tijd zegt Scholten dat tegen het einde van dit jaar een tiende van de omzet uit België moet komen. “In Nederland maken drieduizend kleine en grote ondernemingen gebruik van onze diensten. We zijn vooral actief in de retail: schoenen, tuincentra, woonwinkels. Maar ook bedrijven die met een abonnementsformule werken zijn belangrijk voor ons. Wat we in Nederland hebben gedaan, willen we in België herhalen.”

Wat we in Nederland deden willen we hier herhalen.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten