Mangopay nu ook actief in Nederland

Mangopay nu ook actief in Nederland

Het Luxemburgse betaalbedrijf Mangopay heeft zich gevestigd in Nederland. De betaalverwerker heeft een kantoor geopend in Amsterdam. Eerder opende het al vestigingen in Frankrijk, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Vanuit Amsterdam moet niet alleen Mangopay in ons land, maar ook in Scandinavië neergezet worden. Volgens de payment service provider is de stap naar Noord-Europa een logische keuze. “De Noord-Europese online markt is booming en blijft groeien. Er wordt voortdurend gezocht naar innovatie, verbetering, efficiëntie en vooral de boel veiliger maken.”

‘Nederlanders zijn best thuisgebonden’

Volgens countrymanager Hamasa Amir zijn Nederlanders en Scandinaviërs allebei vrij thuisgebonden. “Maar ze begrijpen ook het belang van een internationale oplossing die een grotere doelgroep buiten hun landsgrenzen aanspreekt.” Volgens haar past Mangopay perfect in dat plaatje.

Focus op marktplaatsen en crowdfunding

Mangopay is naar eigen zeggen opgericht in een tijd dat een specifieke betaaloplossing voor platforms nodig was, maar nog niet bestond. “Ons bestaan en de groei die hierop volgde zijn het gevolg van het antwoord op deze behoefte: een e-wallet specifiek gericht op marktplaatsen, crowdfunding en andere spelers in de deeleconomie.”

Mangopay richt zich op marktplaatsen en crowdfundingplatforms.

Zusterbedrijf is crowdfundingplatform

Meer dan 2500 bedrijven wereldwijd maken gebruik van de diensten van MangoPay, die met name whitelabel worden aangeboden. Vorig jaar hebben die bedrijven gezamenlijk een transactievolume van 3,8 miljard euro verwerkt. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Celine Lazorthes en is onderdeel van Leetchi Group, dat ook crowdfundingplatform Leetchi.com bezit.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten