menu

Amazon prijst grappige gebruikersreviews

Amazon prijst grappige gebruikersreviewsAmazon weet deels veel producten te verkopen, omdat consumenten al vanaf dag één kunnen vertrouwen op de recensies van eerdere klanten. Of nou ja, vertrouwen… Soms zitten er een aantal gebruiksreviews tussen die wellicht niet heel erg nuttig of informatief zijn, maar die wél goed op de lachspieren werken. Dat weet Amazon inmiddels ook, want het wijdde een blogbericht aan deze fraaie recensies.

Zo staat er bij een recensie over een paardenhoofd-masker (wat sowieso een verkoophit bleek te zijn): “Het is dag 87 en de paarden hebben mij inmiddels geaccepteerd als een van hen. Ik ben langzamerhand hun vriendelijke manieren gaan begrijpen en respecteren”, aldus ene ByronicHero. En over de Hutzler 571 Banana Slicer zegt ene N. Krumpe: “Voorbij zijn de dag van het afbijten van stukjes banaan om ze vervolgens op een schaaltje te spugen. Het volgende op mijn wensenlijstje is een keuken-tool waarmee ik bevroren water zo kan scheiden dat ik er kubusvormige stukken mee kan krijgen.”

Nuttige én grappige reviews
Zelf zegt Amazon er op hun blog het volgende over: “Nuttige productreviews, geschreven door onze klanten, vormen het hart van Amazon.com en we koesteren dan ook de klanten die zo hard werken om ze te schrijven. Maar af en toe blijkt de klanten-creativiteit beter dan gedacht. Geniet van deze verzameling van de grappigste, best beoordeelde reviews die geschreven zijn door onze klanten.”


 

‘Trollende’ klanten kunnen natuurlijk hartstikke leuk zijn en helemaal in zo’n immens grote webwinkel als Amazon kan het een welkome afleiding zijn tussen al die serieuze of soms zelfs steen en been klagende klanten. Maar we kunnen ook goed voorstellen dat iemand die niet bekend is met de muziek of het imago van David Hasselhoff en die een leuke cd wil kopen voor iemand nogal misleid kan worden door de louter positieve reacties die de ‘Looking for…The Best‘-cd van deze acteur/zanger op Amazon ontvangt.

Het op een zo creatief en origineel mogelijke manier reacties achterlaten op Amazon lijkt inmiddels een nationale sport te zijn geworden en zelfs acteur (en internetheld) George Takei blijkt een fanatiekeling op dit gebied. Al moet gezegd worden dat Takei dit hoogstwaarschijnlijk niet allemaal zelf doet, aangezien hij ook iemand betaalt om zijn grappige Facebook-posts en tweets te schrijven…

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch