menu
lightspeed ecommerce

Trafego lanceert SHQ, hosting voor webwinkeliers

SHQ: hosting voor webwinkeliersHostingaanbieder Trafego, al langer in de ecommerce een bekende naam, komt nu met een nieuw merk waarmee het zich specifiek richt op webwinkels. Daarnaast gonst het van de geruchten dat deze speler binnenkort ook met software en aanvullende diensten de ecommercewereld zal betreden. Daarover meer het komend halfjaar.

“Het hosten van een shop is echt iets anders dan de hosting van ‘platte’ websites.” Het zijn de woorden van Maurice Valentijn van Trafego, maar elke hoster zal het herkennen. Trafego gaat hier wat aan doen en komt niet alleen met duidelijke shophosting maar lanceerde begin deze maand een specifiek nieuw merk waarmee het een op maat gemaakte hostingoplossing biedt voor webwinkels en e-commerce.

“Een webwinkel is voortdurend in beweging. De winkelier voegt producten toe, verwijdert artikelen, is voortdurend bezig met voorraadbeheer. Daarnaast moet hij erop kunnen vertrouwen dat klanten altijd veilig kunnen winkelen, tot en met de betaling. Een tijdje offline betekent in deze gevallen letterlijk derving van omzet. Hosting is voor een webwinkelier dus echt wel wat anders dan voor de gemiddelde website”, aldus Trafego-eigenaar Maurice Valentijn.

“Met het nieuwe merk bouwen we natuurlijk bovenop de ervaring die we in de jaren met Trafego hebben opgedaan. Net als veel andere grote hosters bieden we dus eigenlijk al langere tijd shophosting aan. Zo bieden we al SSD cloud hosting, managed services, SSD VPS en SSL-beveiliging: de bouwblokken onder de pakketten van SHQ. Trafego host meer dan honderdduizend sites in Nederland en België. Maar met dit nieuwe merk gaan we wel verder dan alleen een losse dienst.”

SHQ wordt een compleet nieuw merk dat echt maatwerk en specifieke zaken van de ecommerce zal oplossen. Zo bieden we hier bij elk hostingpakket een gratis SSL-certificaat aan, vanzelfsprekend inclusief installatie. Zo ben je bij SHQ direct verzekerd van uitstekende beveiliging en voldoe je op dat front meteen aan alle relevante wet- en regelgeving voor online retail.”

De expertise met betrekking tot het hosten van webwinkels is dus nu ondergebracht in SHQ. Softwaretechnisch is de hosting helemaal afgestemd op ecommerce-oplossingen. Om te beginnen kun je gemakkelijk software als Zen-Cart, Magento of OpenCart installeren en is de hosting hier hardwaretechnisch op voorbereid. Daarnaast wordt er elk uur een backup gemaakt, overbodig voor de gemiddelde site maar voor webwinkeliers toch wel een vereiste. En draait het bedrijf alleen SSD-clusters in combinatie met XenServer en datacenter failover waardoor de snelheid en uptime van de webwinkel optimaal is.

Geruchten over webwinkelsoftware
Duidelijk is dat Trafego flink investeert in dit nieuwe merk en dat het niet alleen groeit als hostingaanbieder maar de ecommerce-sector meer dan serieus neemt. Wij vroegen Maurice dus direct of SHQ misschien een eerste tipje van de sluier is van waar het bedrijf op den duur naartoe wil gaan, en of we dus aanvullende diensten kunnen verwachten. Maurice erkent dat er momenteel veel nieuwe projecten in de pijplijn zitten en voedt hiermee de geruchten die al langer in de wandelgangen rondgaan.

Zo wordt er genoemd dat het bedrijf bezig is met een nieuwe oplossing voor webwinkelsoftware die zowel gebruiksvriendelijk als zeer uitgebreid zal zijn, maar daarover wil Maurice nu nog niet teveel kwijt. “Voor nu is het nieuws puur dat SHQ gelanceerd is. Over andere zaken wil ik nu nog niet te veel zeggen, maar voor mensen die graag lang ergens naar uitkijken: houd zeker onze stand op de Webwinkel Vakdagen in januari in de gaten, want zeker is dat we daar inderdaad iets nieuws gaan laten zien waar inmiddels al meer dan anderhalf jaar aan wordt gewerkt, en wat inderdaad wel verder gaat dan alleen een hostingoplossing alleen….”

Tags

Reacties