Flying Tiger opent Nederlandse webwinkel

Flying Tiger opent Nederlandse webwinkel

Flying Tiger heeft een webwinkel in ons land geopend. Nederland is daarmee pas het derde land waar de Deense retailer een webshop heeft. Wie met iDeal wil betalen, moet echter wel even goed zoeken in de online shop van Flying Tiger…

Flying Tiger is een budgetretailer die bekendstaat om zijn hebbedingetjes en cadeau-artikelen. In Nederland zijn er op dit moment twintig winkels verspreid over het land, waarbij het merendeel is gevestigd in de Randstad.

Na Denemarken en Zweden nu online in Nederland

In thuismarkt Denemarken en in Zweden had de retailer al langer een webwinkel. Dat bleek een succes en nu is Flying Tiger naar eigen zeggen klaar om Europa te veroveren. En de eerste markt die het daarbij aandoet is Nederland.

Nederlanders zijn digitaal vaardig.

Met de webwinkel hoopt de retailer zowel bestaande als nieuwe klanten in ons land te bereiken. “Nederlanders zijn digitaal vaardig. We hebben een sterk merk en heel trouwe klanten in Nederland, dus dit was een natuurlijke keuze voor ons”, zo licht CEO Martin Jermiin de keuze toe.

Vijf jaar geleden al bezig met ecommerce

De webwinkel is niet zomaar een spontaan idee dat tot wasdom is gekomen. Vijf jaar geleden zei toenmalig mede-eigenaar Annemieke Degens Dil al dat er op de achtergrond hard werd gewerkt aan een ecommerce-tak.

De online shop is te bezoeken via eu.flyingtiger.com. Op de homepage is er weinig directe informatie te vinden over bijvoorbeeld de verzendkosten of de retourtermijn. Wel maken logo’s duidelijk dat er betaald kan worden met creditcard, Apple Pay, Google Pay en Shop Pay.

Hoe betaal je met iDeal bij Flying Tiger?

Of je ook met iDeal kunt betalen is op de checkout-pagina onduidelijk. Onder het subkopje ‘Payment’ is namelijk alleen de optie creditcard te vinden. Al kan het wel, maar voor iDeal had je in een eerder stadium op het Shop Pay-icoontje moeten klikken.

Betalen via iDeal? Kies dan voor Shop Pay!

Shop Pay is de betaaloplossing van Shopify, de software waar ook de webwinkel van Flying Tiger mee is gebouwd. Met Shop Pay kunnen klanten versneld afrekenen doordat hun e-mailadres, verzend- en factuurgegevens worden opgeslagen. Webwinkeliers die Shop Pay willen aanbieden, moeten daarvoor overigens wel Shopify Payments gebruiken.

Internationaal kan het als klant van Shopify handig zijn om Shop Pay aan te bieden. Je kunt de klant dan meer betaalmethoden voorschotelen. Voor Nederland oogt het helaas minder gebruiksvriendelijk. De gemiddelde Nederlandse klant wil namelijk met iDeal betalen, maar deze betaalmethode is nu wat weggestopt en hiervoor moet de klant nu eerst nog een Shop Pay-account aanmaken.

Wie bij Flying Tiger wil bestellen, betaalt 6 euro aan verzendkosten voor orders onder de 30 euro. Voor bestellingen boven dat bedrag is verzending gratis. De verwachte levertijd voor bestellingen in Nederland is tussen de drie en vijf dagen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten