menu
lightspeed ecommerce

Ecommerce groeit 3 miljard komende twee jaar

Ecommerce groeit 3 miljard komende twee jaarDe ecommerce-markt zal naar verwachting stijgen van bijna 10 miljard tot 13 miljard euro in 2015. De grootste groei zal liggen bij de online verkoop van voedsel en drank. Hiervoor moet de consument nog wel de omslag maken naar online boodschappen doen. Momenteel worden online vooral vervoersbewijzen zoals vliegtickets gekocht.

Dit blijkt uit een studie, uitgevoerd in opdracht van PayPal, naar het online gedrag van de Nederlandse bevolking. Uit dit onderzoek kwam ook naar voren dat mcommerce een groeiende subsector is van ecommerce en dat hierbij de tablet over het algemeen aangenamer wordt bevonden voor het doen van online aankopen. Ook zou bijna een derde van de Nederlandse consumenten aan grensoverschrijdend winkelen doen. Ze bezoeken buitenlandse webwinkels vooral vanwege een bredere of andere selectie van producten en de concurrerende prijzen.

Uit de cijfers van het onderzoek blijkt ook dat 68% van de ondervraagden (tussen de 18 en 54 jaar) vorig jaar wel iets op internet heeft gekocht. Redenen waarom men online koopt zijn onder andere: online winkelen is handiger en gemakkelijker (37%), je hebt er producten voor lagere prijzen (12%) en specifieke aankopen kunnen enkel online worden gedaan, zoals bijvoorbeeld bepaalde reizen (10%). Nederlanders die online winkelen (nog) vermijden, geven aan dat ze liever in stenen winkels shoppen (72%), dat ze liever niet op hun bestelling willen wachten (38%), dat ze bang zijn voor extra kosten (15%) of dat ze het doen van online betalingen niet vertrouwen (13%).

Mcommerce
PayPal keek ook naar het smartphone- en tabletgebruik van de Nederlander. De desktop blijft nog steeds razend populair om mee op het internet te surfen, maar meer dan de helft van de consumenten heeft in het afgelopen jaar ook een smartphone (58%) of een tablet (65%) gebruikt om te kunnen internetten. Online winkelen wordt, na de pc (57%) het meest gedaan met de tablet (18%). Uit het onderzoek blijkt dat een groei in mcommerce-omzet wordt verwacht van 0,5 miljard nu tot bijna € 1,5 miljard euro in 2015, waarbij jaarlijks een steeds sterkere groei valt waar te nemen.

Tags

Reacties