MediaMarkt start Nederlandse marktplaats

MediaMarkt start Nederlandse marktplaats

In maart 2024 start MediaMarkt een platform voor externe verkopers. Dat MediaMarkt een marktplaats wilde openen in Nederland, was al langer bekend. Echter werd er door moederbedrijf Ceconomy nog weinig losgelaten over de exacte startdatum.

De retailer lanceerde al eerder online marktplaatsen in Oostenrijk, Duitsland en Spanje. Volgens het bedrijf werden daar al goede resultaten mee geboekt. “Daarom willen we er volgend jaar ook in Nederland mee beginnen”, aldus Remco Rijnders, CEO van MediaMarkt Benelux.

Focus op gaming

MediaMarkt zal zich met hun marktplaats in eerste instantie focussen op gaming, notebooks, monitoren en accessoires. Het gaat dan vooral om specialistische producten die het bedrijf zelf nog niet verkoopt. “Het doel is om met die extra producten een nog breder aanbod te hebben voor de consument.”

‘Consumenten kunnen de producten ophalen of terugbrengen in een van de winkels.’

Hierbij denkt het een groot voordeel te hebben ten opzichte van andere grote platforms. “De consument kan de producten gewoon in een van onze winkels ophalen of terugbrengen. Andere onliners kunnen dit niet.”

Online omzet laten stijgen

Met de marktplaats hoopt het bedrijf het aandeel van de online omzet te laten stijgen. “Over vijf jaar is online goed voor de helft van de omzet in de elektronicabranche. Dat is ook ons doel. In Nederland is het bij ons nu 33 procent.”

Maroessia

Maroessia

Maroessia Karpenko werkt sinds 2023 voor Ecomercenews.nl, onderdeel van Zietuwel. Ze schrijft vooral nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Maroessia

Gerelateerde berichten