menu

Verzendkosten een euro per jaar!

verzendkosten Toys XLWebwinkels stoeien regelmatig met de ideale verzendkosten. Grote spelers als bol.com, HEMA en Wehkamp hebben wat trends gezet in het ecommerce landschap maar een ideale prijs voor verzendkosten bestaat eigenlijk niet. Terwijl de invloed op conversie, soms enorm is. Toys XL doet het anders. Voor een euro extra kun je de rest van het jaar gratis je bestellingen laten bezorgen! 

 
Een euro?
Toys XL levert een abonnement waarmee je voor een euro, de rest van het jaar je verzendkosten gratis krijgt. Er zijn uiteraard wel wat voorwaarden, op de actie zijn een aantal producten uitgesloten en je moet ‘het abonnement’ eerst kopen. Op je eerste bestelling betaal je dus gewoon bezorgkosten, maar voor een euro extra daarna de rest van het jaar niet meer. Een prachtige actie om de klantenbinding te verhogen! Ik ken de verwachtingen niet precies maar kan me voorstellen dat dit een zeer positief effect heeft op het aantal vervolgaankopen.
 
Dure actie?
Sommige webwinkels zullen jaloers naar een actie als deze kijken. Het is niet voor elke webwinkel weggelegd want bij sommige verkoopprijzen is de marge al zo laag dat die verzendkosten er echt niet vanaf kunnen. Maar los van de marges en bestelvolumes is een actie als deze wel het gemakkelijkste in de speelgoedbranche. Het abonnement lijkt per kalenderjaar te worden afgesloten (in de e-mail geven ze aan dat je tot het eind van 2011 kunt profiteren) en bij speelgoedwinkels wordt soms bijna tachtig procent van de omzet gescoord op die laatste feestmaanden. De Sinterklaas en Kerst aankopen. 
 
Goed moment!
Nu zal het een stuk rustiger zijn bij Toys XL en dus is de kans dat ze er nu enorm veel op inleveren niet zo groot. Deze klanten komen hierdoor hopelijk wel terug bij de feestdagen. Dat ze er dan wel wat op moeten inleveren is een stuk kleiner probleem want de marketingkosten om die klanten in de winkel te krijgen zijn normaal gesproken al snel hoger! 
 
 Een goed idee dus om in de rustigere maanden van het jaar een actie als deze op te zetten!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch