White spots op Bol.com – Wat zijn het en wat kun je ermee?

White spots op Bol.com – Wat zijn het en wat kun je ermee?

White spots, grey spots… Het zijn termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar die heel veel goeds kunnen doen voor jouw webshop! Want wat zijn white spots eigenlijk? En hoe kun je daarvan profiteren als Bol.com-verkoper?

Zogenaamde white spots zijn artikelen die wél gezocht, maar nog niet gevonden worden op Bol.com. Er is dus vraag naar, maar het aanbod ontbreekt nog. Oftewel: een gat in de markt!

White spots zijn een gat in de markt.

‘De webwinkel van ons allemaal’

Bol.com profileert zichzelf als de webwinkel van ons allemaal. En daar hoort dan natuurlijk ook een zeer uitgebreid assortiment bij. Over het algemeen lukt dat aardig dankzij de 37.000 externe verkopers die hun spullen via Bol.com aan de man brengen.

Maar toch zijn er nog genoeg producten die niet te koop zijn bij de grootste webwinkel. En dat biedt groeikansen voor externe verkopers. Bol.com zegt hier zelf over: “We vinden het belangrijk om transparant te zijn over de groeikansen en daarom delen we met al onze partners een lijst met ontbrekend assortiment. Wanneer jij dit assortiment toevoegt kun je meer omzet behalen en kunnen we de klant met elkaar nog beter voorzien in alles wat hij zoekt.”

List met white spots en grey spots

Bol.com heeft online een speciale pagina waarop alle white spots staan vermeld. Ook heeft het een lijst met enkel de white spots in België, en een lijst met grey spots: artikelen die veel gezocht en ook al wel verkocht worden, maar waarvan het aanbod nog niet marktconform is.

Ecommerce News raadt aan om de lijst goed door te nemen en ook op Bol.com zelf te zoeken naar de desbetreffende producten. Zo is de lijst die er nu staat gepubliceerd op 1 september. Er kunnen dus veranderingen hebben plaatsgevonden.

Ook kan een product met een bepaalde EAN (Europese artikelnummering) ontbreken, terwijl (vrijwel) hetzelfde product met een andere EAN wel te koop staat op Bol.com. Zo mist volgens de webwinkel het artikel ‘Lego 6283894 Lego Ideas Central Perk (Friends Edition)’ met EAN ‘5201184011942’ terwijl een simpele zoekopdracht aantoont dat Bol.com zélf wel ‘LEGO Ideas Friends Central Perk – 21319’ verkoopt. Een andere EAN, maar hetzelfde product.

Neem de lijst goed door.

Volgens de lijst ontbreekt deze Lego-set, maar Bol.com verkoopt 'm gewoon (zelf).
Volgens de lijst ontbreekt deze Lego-set, maar Bol.com verkoopt ‘m gewoon (zelf).
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten