lightspeed ecommerce

Deze producten worden de verkooptrends in 2017

Deze producten worden de verkooptrends in 2017

Zoals elk jaar zijn er weer producten die voor een ware run naar de stenen winkel of webwinkel zorgen. Ook in 2017 zullen de verkooptrends zichtbaar zijn. Wij doen een voorzichtige poging om alvast de nieuwe kassuccessen te voorspellen.

Vorig jaar deden we een voorspelling naar de verkooptrends in 2016 en toen geloofden we met name in huishoudelijke artikelen in abonnementsvorm, wearables, Belgische voetbalshirts, groene thee, VR-brillen en kleurboeken voor volwassenen. En we durven toch wel te beweren dat enkele van die voorspellingen zijn uitgekomen. Zo zijn de Dash-buttons van Amazon in Europa een succes, zag Voetbalshop.be haar omzet vorig jaar met 223 procent stijgen en vinden we steeds vaker de VR-brilletjes terug in de (online) winkelschappen.

Tijdelijke armband-tattoos

Je hoeft alleen maar de hashtag #bracelettattoo op Instagram te checken om te zien dat steeds meer mensen een armband laten tatoeëren op hun pols. Nu is een tatoeage in principe voor het leven, maar zo permanent hoeft het niet. Diverse webwinkels, waaronder Amazon en Etsy, verkopen nu ook tijdelijke armband-tattoos.  Een stuk goedkoper, na een paar dagen of weken is het niet meer zichtbaar én je kan zo eindeloos variëren, net als met echte armbanden.

(Tijdelijke) armband-tattoo
Een (tijdelijke) armband-tattoo.

DIY-electronica

Computerplatforms als Arduino en de Raspberry PI zijn al populair en hebben een boel mensen kennis laten maken met het zelf bouwen en knutselen van elektronica. 2017 zou wel eens het jaar van de experimenteerdozen, bouwpakketten en elektro-kits kunnen worden. Je kan bijvoorbeeld zonder al te veel technische kennis je eigen mini-arcadekast maken! Ook de robot-bouwpakketten en solar-bouwpakketten worden steeds populairder, zowel bij jong als oud. Het is zelfs mogelijk om klei-poppetjes te maken en die te voorzien van elektronica.

Een taart van klei met ledlampjes.
Een taart van klei met ledlampjes.

Buttons

De slimme buttons, knoppen waarmee je gemakkelijk iets online kan bestellen, werden vorig jaar maart door Amazon aan het grote publiek voorgesteld. De retailgigant lanceerde toen namelijk haar Dash-buttons in Amerika, maar consumenten uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk kunnen ze sinds enkele maanden ook bestellen. Aan elke Dash-button is een specifiek product gekoppeld, bijvoorbeeld waspoeder, tandpasta of condooms, en wanneer de consument thuis op zo’n knop drukt, heeft hij de volgende dag dat product weer op voorraad. Wij verwachten dat meer webwinkels met dergelijke knoppen zullen komen. Wat te denken van een Thuisbezorgd-button naast je hoekbank om je favoriete pizza met één druk op de knop te bestellen? Of een 123inkt-button op je printer geplakt, zodat je nooit meer zonder cartridges zit.

Amazon Dash-buttons.
Amazon Dash-buttons.

Gerelateerde berichten