Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Tien bijzondere webwinkels

Shocking!De meeste webwinkels weten zich wel te onderscheiden maar verkopen gewoon de gebruikelijke zaken: boeken, reizen, speelgoed, kleding, accessoires, etc. Toch zijn er online ook hele rare, discutabele dingen te koop. We gingen op zoek en kwamen aparte, zéér aparte producten of diensten tegen.

10. Lichaamsdelen
De bekende Duitse anatoom Gunther von Hagens heeft veel faam verworven met zijn nieuwe conserveringstechniek, maar laat online vooral van zich horen met een lugubere webwinkel. Eentje die botten, organen en zelfs hele rompen van overleden mensen aanbiedt. Een beetje romp wisselt van eigenaar voor een slordige 70.000 euro. Maar dan heb je ook iets in huis waarmee je gegarandeerd scoort op feestjes en verjaardagen.

9. Pipashop
We zullen het maar gelijk verklappen. Dit is geen serieuze site. Maar hij is wel zo leuk opgezet, dat hij te mooi was om te laten liggen. De Pipa Shop biedt diverse pipa’s, nivi’s, blasters en gear aan. Veilig doekoe passen kan met je plastic. Denk overigens niet dat de oprichters ‘djakkers zijn die te veel djonko’s hebben gesmookt’. Welnéé…

8. Doodskisten
In de Amerikaanse winkelketen Walmart kon je al langer je eigen doodskist kopen, maar in Europa kan dat sinds kort ook. Familiebedrijf P. van Wijk & Zoon, dat al sinds 1925 actief is in de uitvaartbranche, biedt sinds vorig jaar online grafkisten en uitvaartkisten aan voor particulieren en begrafenisondernemers.

7. Stukje maan, Mars of Venus
Het is net als met een stukje Berlijnse Muur dat je in de Duitse hoofdstad kan kopen; of het echt is zéér twijfelachtig. Maar waar je het bij de muur nog in ieder geval in je hand kan houden, gaat dat met dit wat lastiger. Vanaf 17 pond ben je in het bezit van een stukje maan. Je krijgt na aankoop een certificaat opgestuurd waarop staat dat jij de rechtmatige eigenaar bent.

6. Anti-poepeet-spul
Niet schrikken, het goedje is eigenlijk voor de hond bedoeld. Voor die hond die ervan houdt om (zijn eigen) poep op te eten. Solid Gold S.E.P. (waarbij ‘S.E.P.’ staat voor ‘Stop Eating Poop’) bevat een glutaminezuur die de viervoeter ervan weerhoudt om uitwerpselen te eten. Het aanwezige yucca helpt met het onder controle houden van ontlastinggeurtjes. De aanwezige pepermunt en peterselie moeten de slechte adem wegnemen.

5. Homo-lokgeurtje
Vergeet strakke broeken, muziek van Modern Talking en foute knipoogjes. Als homo trek je andere homo’s heel gemakkelijk aan met ‘Man to Man: Gay Attraction Body Mist’.

Volgens de maker is het een ‘onweerstaanbare, onvergetelijke, hete, sexy en subtiele gay-geur’.

4. Mensen die in de rij staan voor je
Heus, het is mogelijk om mensen in te huren die dan voor jou in de rij gaan staan. En als jij dan terugkomt om je plekje weer op te eisen, gaat de parttime rijstaander weer voldaan naar huis. Naar eigen zeggen is linestanding.com ‘leider als het gaat om in de rij staan voor het Congres sinds 1985’. Ze verlenen kwalitatief goede diensten voor diverse evenementen. Het bedrijf verleent hun diensten vooral aan lobbyisten, non-profit organisaties, advocaten en andere mensen die interesse hebben in het bijwonen van een terechtzitting of iets dergelijks en graag vooraan willen zitten. Als je iemand wil inhuren, kun je aangeven met hoeveel ze moeten komen en hoeveel uur (maximaal negen) ze van tevoren in de rij moeten staan.

3. Wolvenurine
Dit klinkt misschien als een hele rare grap, maar we snappen de functie van dit merkwaardige product ook wel weer. Wolvenurine kan perfect gebruikt worden tijdens het jagen, fotograferen of onderhouden van de tuin. Giet wat wolvenplas rond en je creëert zo de illusie dat het roofdier aanwezig is. Dat schrikt weer bijvoorbeeld herten af. Niet onhandig dus, maar wel merkwaardig. Een vergelijkbaar veelgevonden product is tijgerpoep. Begraaf het in je tuin en de kat van de buren laat jouw tuin voortaan met rust.

2. Uranium
Uranium is een hartstikke giftig en radioactief metaal. Dus niet iets wat je graag in huis wil hebben. Toch kan dat. Voor zo’n tweehonderd dollar mag jij je de trotse(?) eigenaar van een stukje uranium noemen. United Nuclear verkoopt het metaal en meldt trots dat er geen vergunning nodig is om het radioactieve spul te kopen. Helaas zijn de stukjes uranium momenteel uitverkocht… Uraniumerts kan je ook via Amazon in huis halen.

1. Kinderlingerie
Abercrombie & Fitch is geen smetteloos kledingbedrijf. Het liet al eerder van zich horen toen ze in 2002 strings voor kinderen verkochten. Ook kwam het een aantal keer in opspraak wegens t-shirts met racistische en vrouwonvriendelijke teksten. Dit keer slaan ze wéér de plank mis met het lanceren van gevulde badkleding voor kinderen. Voor $24.50 kun je een pushup-triangelbikini kopen met vulling. Eh… kinderen, bikini, vulling, really?! Het desbetreffende product is, na alle commotie, uit de webwinkel gehaald, maar ‘gelukkig’ hebben we het screenshot nog:

Maar ook in Nederland hebben we zoiets soortgelijks: www.kinderlingerie.nl Alles aan deze site klinkt en oogt gewoon fout. Neem alleen de url al. We vragen ons dan ook hardop af wat precies de intentie van deze webwinkelier is. Als het enkel is bedoeld om te shockeren, dan is z’n missie bij dezen geslaagd.

Overigens is deze site niet de enige die dit ondergoed aanbiedt. Ook op eBay en Marktplaats zijn voldoende kinderstrings te vinden.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch