Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Fulfilmentbedrijven breiden bezorgopties uit

Fulfilmentbedrijven breiden bezorgopties uitWebwinkels die werken met een fulfilmentbedrijf krijgen steeds meer mogelijkheden om een bezoring te bieden aan de klant van vandaag. Zo heeft de warehouse-managementsoftware van WICS sinds kort een koppeling met de verzendsoftware van Paazl en heeft backoffice-systeem Sherpaan een koppeling met PakjeGemak en Extra@Home, beide van PostNL.

Directe koppeling Paazl en WICS nu mogelijk
Webwinkels die hun fulfilment bij Nic.Oud, Van de Scheur Fulfilment, TopPak of andere gebruikers van WICS onderbrengen kunnen nu meer bezorgopties aanbieden aan de klant. De leverancier van warehouse-managementsoftware heeft namelijk sinds kort een koppeling met de verzendsoftware van Paazl wat het mogelijk maakt om consumenten te laten kiezen uit meer vervoerders, bezorgtijden en afhaalopties.

Webwinkeliers die direct of indirect werken met de software van WICS kunnen er nu voor kiezen om de klant meer bezorgmogelijkheden te tonen tijdens het checkout-proces, gebaseerd op bijvoorbeeld het afleveradres en/of de inhoud van de winkelwagen. Zo zou de klant nu kunnen kiezen voor laten bezorgen in de avond of afhalen bij een nabijgelegen servicepunt.

De bezorgkeuze van de consument wordt volledig geautomatiseerd verwerkt binnen de magazijnsoftware van WICS. Labels worden automatisch geprint, Track & Trace-codes worden gelijk verzonden en alle pakketten worden meteen aangemeld bij de juiste bezorger. De webwinkels moeten hiervoor wel zelf eerst een contract met de verschillende logistieke dienstverleners afsluiten, dus er hangt mogelijk wel een prijskaartje aan deze extra flexibiliteit van pakketbezorging.

Sherpaan koppelt nieuwe diensten van PostNL
Ook fulfilment-bedrijf Sherpaan zit niet stil. Het is sinds kort mogelijk om PakjeGemak, wat klanten de mogelijkheid geeft om pakketten gemakkelijk zelf op te halen, te integreren in de backoffice-softeware Sherpa.  Ook is Sherpaan de eerste integrator die Extra@Home, dat binnenshuis producten gebruiksklaar oplevert op een vooraf verstrekt tijdstip, heeft geïntegreerd in haar software. Sherpa werkt nu met koppelingen van PostNL, Selektvracht, DHL afhalen op servicepunt, Kiala en DPD. Een koppeling met Transsmart zit ook al langer in de pijplijn, en wordt dus binnenkort verwacht.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch